Južná Kórea má prvé úmrtie na MERS za osem dní, šírenie vírusu sa spomaľuje

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 07:38 • 2 min
Južná Kórea má prvé úmrtie na MERS za osem dní, šírenie vírusu sa spomaľuje

SOUL - Južná Kórea dnes oznámila prvé úmrtie v krajine na Blízkovýchodný respiračný syndróm (MERS) za vyše týždeň, informovala tlačová agentúra Jónhap.

slovakia

left justify in out

Uplynulo celých osem dní bez úmrtia, ktoré by súviselo s MERS. Spolu s najnovším úmrtím vzrástol celkový počet smrteľných obetí MERS na 34.


MERS diagnostikovali v krajine 186 ľuďom, ale počas ostatných troch dní neboli žiadne nové prípady hlásené. Šírenie vírusu v Južnej Kórei sa výrazne spomalilo odkedy ho 20. mája prvýkrát zaznamenali.


Počet ľudí, ktorí sú ešte stále hospitalizovaní s MERS, klesol na 33 a v izolácii ich je vyše 800, uviedla agentúra Jónhap. Pripomenula, že počas vrcholu epidémie minulý mesiac ich bolo v izolácii niekoľko tisíc.


Južná Kórea prežila najhoršiu epidémiu vírusu MERS od vypuknutia epidémie na Blízkom východe, kde vírus prvýkrát identifikovali v roku 2012.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies