Južná Kórea hlási ďalší pokles počtu nových prípadov nákazy

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 7:3 • 2 min
Južná Kórea hlási ďalší pokles počtu nových prípadov nákazy

SOUL - Južná Kórea potvrdila v pondelok 47 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je výrazný pokles oproti 81 novým prípadom hláseným deň predtým a najnižší počet od konca februára. Celkový počet infikovaných v krajine tým dosiahol 10.284, informovala agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Počet nakazených v Južnej Kórei sa už viac ako tri týždne pohybuje na úrovni okolo 100 alebo menej za deň. Zdravotné úrady však zostávajú vo vysokej pohotovosti v súvislosti s viacerými ohniskami nákazy, ako aj ďalšími infikovanými prichádzajúcimi so zahraničia.

 

V krajine chorobe spôsobovanej novým koronavírusom podľahlo celkovo 186 ľudí, z nich traja za uplynulých 24 hodín. V nedeľu okrem toho hlásili viac ako 130 ďalších vyliečených, ktorých celkový počet sa tak zvýšil na 6598.

 

 

Celkovo 769

Pôvodné ohniská epidémie v Južnej Kórei - oblasť mesta Tegu a provincia Severný Kjongsang - hlásili za posledný deň len 13, respektíve dva nové prípady.

 

Sedem novopotvrdených nakazených pricestovalo do krajiny zo zahraničia. Celkovo už zaznamenali 769 takýchto "importovaných" prípadov.

 

Juhokórejská vláda v sobotu rozhodla o predĺžení platnosti opatrení na obmedzenie sociálnych kontaktov a pohybu obyvateľstva o ďalšie dva týždne, do 19. apríla. Všetky osoby prichádzajúce zo zahraničia musia zostať v 14-dňovej domácej karanténe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona