Juventus má nakročené na fantastické treble

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 13:05 • 2 min
Juventus má nakročené na fantastické treble

Rím - Futbalisti Juventusu Turín sa rýchlo otriasli z ligovej prehry na pôde AS Rím. Po triumfe 2:0 nad rímskym Laziom na Stadio Olimpico vyhrali tretíkrát za sebou Taliansky pohár a majú nakročené na treble. Brazílsky obranca Daniel Alves opäť potvrdil, že je v tejto sezóne kľúčový hráč "starej dámy". Volejom do vzdialenejšieho rohu otvoril skóre, v 25. minúte po rohu stanovil výsledok ďalší zadák Leonardo Bonucci.

slovakia

left justify in out

V nedeľu si Juventus v prípade očakávaného domáceho víťazstva nad zostupujúcim Crotone zabezpečí šiesty ligový titul za sebou. Potom sa už môže naplno sústrediť na finále Ligy majstrov proti Realu Madrid (3. júna v Cardiffe). Tréner Massimiliano Allegri mal po zisku rekordnej 12. talianskej pohárovej trofeje veľkú radosť. "Chlapci si zaslúžia obrovský kompliment, v prvom polčase podali výnimočný výkon. Verím, že v nedeľu si definitívne zabezpečíme titul v Serie A," povedal Allegri pre akreditované médiá.

 

Podľa Bonucciho Juventusu pomohla prehra s AS Rím. "Bol to pre nás ten správny budíček. Proti Laziu sme ukázali oveľa lepší prístup, hrali sme aktívne, bránili sme omnoho zodpovednejšie. Teraz nás čaká ďalšie finále - ligový duel s Crotone a potom vyvrcholenie sezóny proti Realu Madrid. Máme to veľmi dobre rozohrané a urobíme všetko, aby sme získali tri trofeje," zdôraznil dlhoročný pilier defenzívy "čierno-bielych".

 

Najväčšie nebezpečenstvo hrozilo Juventusu zo strany Cira Immobileho. Taliansky reprezentant mohol po pol hodine znížiť na 1:2, jeho hlavička však skončila tesne vedľa bránky. V druhom polčase nepremenil útočník Lazia ďalšie dve šance. "Sme sklamaní, že sa nám nepodarilo získať Taliansky pohár, táto sezóna je však pre nás fantastická. Kvalifikovali sme sa do Európskej ligy, v domácej súťaži sme štvrtí a v semifinále domáceho pohára sme vyradili nášho mestského rivala," bilancoval tréner Lazia Simone Inzaghi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies