REPORTÁŽ Premiéra filmu Šťastný nový rok 2: Dobro došli. Povedia si Ján Koleník a Táňa Pauhofová áno?

NETKY.SK • 20 Marec 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ Premiéra filmu  Šťastný nový rok 2: Dobro došli. Povedia si Ján Koleník a Táňa Pauhofová áno?

Slovenské a české herecké hviezdy, palmy a plné kinosály bratislavského Cinemax. Tak to vyzeralo na slávnostnej premiére romantickej komédie Šťastný nový rok 2: Dobro došli. Netky nemohli chýbať! Pozrite si reportáž a rozhovory s hercami Gabrielou Marcinkovou, Zuzanou Norisovou, Jánom Koleníkom, Marekom Majeským, Tomáčom Maštalírom a Jozefom Vajdom!

slovakia

left justify in out

 

 

Romantická komédia Šťastný nový rok 2: Dobro došli Jakuba Kronera a Adriany Kronerovej je voľným pokračovaním filmu Šťastný nový rok. Ten pred dvoma rokmi videlo v kinách takmer 600 000 divákov a na televíznych obrazovkách v Čechách a na Slovensku neskôr v premiére až dva milióny. Už pri jeho nakrúcaní v mrazivej tatranskej zime začali tvorcovia uvažovať o letnej verzii pri mori.

 

„Bolo pre nás prirodzené posunúť hrdinov do letnej atmosféry a nechať túto zohratú hereckú partiu zažívať letné dovolenkové dobrodružstvá,“ spomína režisér Jakub Kroner. A scenáristka ho dopĺňa: „Vtedy sme ešte netušili, že zimu budeme zažívať aj tam, pretože sme nakrúcali na jar, ktorá nebola úplne najteplejšia,“ smeje sa scenáristka a producentka Adriana Kronerová.

 

Príbeh filmu sa začína na Silvestra, keď Marek (Ján Koleník) požiada Hanu (Táňu Pauhofovú) o ruku. Jej súhlas rozpúta bláznivý kolotoč udalostí predchádzajúci ich svadbe v nádhernom prostredí pri mori v Chorvátsku. Voda však mala len okolo 16 stupňov a vonku bolo najviac 20, pri nočných scénach iba 8 - 9. Takže po každej ostrej si herci museli dávať páperové bundy, aby sa zohriali.

 

img

 

„Ale mali sme aj šťastie. To, že sme nakrúcali mimo turistickej sezóny, znamenalo, že nádherné lokácie ako Rovinj, ktoré sú v lete plné turistov, boli v podstate prázdne, čo je pre našu prácu veľkou výhodou. A že sa v tom čase práve končil lockdown a ešte sa tak veľa nenakrúcalo, umožnilo nemožné. Táto silná herecká zostava mala čas a herci nemuseli pendlovať medzi divadlom a televíziou, takže sme konečne zažili filmovačku, kde sú všetci na jednom mieste a k dispozícii iba pre tento projekt,“ hovorí Adriana Kronerová.

 

img

 

Trojica Haniných priateliek Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková a ich rodiny opäť vnášajú do zdanlivo jednoduchej prípravy svadby dobrodružstvo, napätie, zábavu a niekedy aj drámu. Zatiaľ čo jedna z nich je momentálne bez partnera, druhá má okolo seba hneď dvoch súperiacich sokov a tretia manžela, ktorý svojou bezstarostnosťou už naozaj prekračuje všetky hranice. Všetci v podstate nechtiac robia všetko pre to, aby zamilovanej dvojici svadbu skomplikovali. Diváci môžu očakávať niekoľko trikových kaskadérskych scén a na konci komédie nečakané prekvapenie v podobe bollywoodskeho tanca. Svoje tanečné umenie predvedie celá herecká zostava na čele s mladomanželmi.

 

img

 

„Toto nakrúcanie bolo za odmenu a ja som veľmi rád, že sa to zrealizovalo. Končil sa vtedy lockdown a otvárali sa hranice, bolo to fantastické. Ja som mohol konečne vycestovať do milovaného Chorvátska, ktoré máme všetci radi. Istriu mám pochodenú, tú poznám. Boli sme tam všetci ako na dovolenke a popri tom sme nakrúcali. Bol to veľký luxus, že nás producentka a režisér mali mesiac všetkých pokope. More bolo veľmi studené, ja nie som otužilec, ani som otužovaniu počas korony nezačal holdovať. Ale dali sme to, aj keď to bolo ťažké,“ s úsmevom priznal Ján Koleník.

 

img

 

Na premiére filmu sa zišli slovenské herečky a herci Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková, Tomáš Maštalír, Marek Majeský, Emília Vášáryová, Jozef Vajda, Nina Petrikovičová, Karolína Tkáčová, hviezda z Talianska Marco Bonini a obľúbená chorvátska tvár Toni Gojanović. Nechýbala ani svadobná kytica, ktorá ako býva tradíciou, skončila v rukách ďalšej nádejnej nevesty. Do publika ju za seba hodil filmový pár Táňa Pauhofová a Ján Koleník.

 

„Našla som si partnera svojich snov. Ale ukazuje sa, že cesta k oltáru nebude jednoduchá, akoby si človek predstavoval. My sme s Jankom veľmi blízki priatelia roky rokúce, perfektne sa nám spolu pracuje, baví nás to,“ prezradila herečka Táňa Pauhofová.

 

 img

 

Hereckú zostavu dopĺňajú českí umelci Dagmar Havlová, Jiří Bartoška, Marek Vašut, Petr Vaněk, Anna Kadeřávková a Goran Bogdan z Chorvátska. Romantickú komédiu Šťastný nový rok 2: Dobro došli prináša do kín Continental film.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Otec, syn a vnuk Svěrákovci premiérovali nový film Betlehemské svetlo naraz v Prahe a v Bratislave

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies