Juncker: Nová grécka vláda musí rešpektovať dohodu o treťom záchrannom programe

NETKY.SK • 9 September 2015, 13:51 • 2 min
Juncker: Nová grécka vláda musí rešpektovať dohodu o treťom záchrannom programe

ŠTRASBURG - Nová grécka vláda, ktorá vzíde z volieb 20. septembra, musí rešpektovať dohodu o treťom záchrannom programe. V opačnom prípade sa riešenie gréckej krízy a snaha Európskej únie (EÚ) o udržanie Grécka v eurozóne môžu zmeniť. Vyhlásil dnes predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker v prejave o stave únie pred poslancami Európskeho parlamentu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Upozornil, že aj keď je EÚ proti odchodu Grécka z eurozóny, tzv. Grexitu, zároveň musí jasne a nahlas povedať aj to, že k tomu môže dôjsť. Európsku úniu teší, že je Grécko jej členom, skonštatoval Junker, ktorého podľa vlastných slov v predchádzajúcich mesiacoch nesmierne znepokojili poznámky, že Grécko by malo opustiť európsky blok.

 

"Dohodli sme sa na spoločnom programe a bol by som rád, keby tento program rešpektovali všetky budúce grécke vlády," povedal Juncker. Pripomenul Aténam, že veritelia to myslia vážne a požadujú, aby rešpektovali všetky opatrenia a reformy, na ktorých sa dohodli. No v prípade, že nový kabinet nebude rešpektovať tieto dohody, reakcia EÚ a eurozóny už bude iná, ako doteraz, dodal Juncker.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies