Juhozápadu Slovenska hrozia búrky s krupobitím

NETKY.SK • 17 September 2016, 17:56 • 2 min
Juhozápadu Slovenska hrozia búrky s krupobitím

BRATISLAVA - Okrem ochladenia a zrážok treba v závere dnešného dňa rátať na juhozápade Slovenska už aj s búrkami spojenými s krupobitím. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého, najnižšieho stupňa.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí pre celý Nitriansky kraj, väčšinu Trnavského kraja (okrem okresov Senica a Skalica) a okresy Myjava a Nové Mesto nad Váhom v Trenčianskom kraji. Meteorológovia tu dnes ojedinele očakávajú výskyt búrok s krúpami, a to až do 19.30 h.

 

S búrkami pritom môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 18 až 23 metrov za sekundu. Je pritom možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies