Juhokórejská automobilka Hyundai plánuje postaviť v Číne dva nové závody

NETKY.SK • 30 December 2014, 14:22 • 2 min
Juhokórejská automobilka Hyundai plánuje postaviť v Číne dva nové závody

SOUL/PEKING - Juhokórejská automobilka Hyundai Motor plánuje postaviť v Číne ďalšie dva závody s cieľom využiť pokračujúci rast najväčšieho automobilového trhu na svete.

slovakia

left justify in out

Tomu sa darí bez ohľadu na to, že rast čínskej ekonomiky zaznamenáva spomaľovanie. Budú to prvé nové závody Hyundai v Číne od roku 2012. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.
     

Spoločnosť Hyundai uviedla, že od nových závodov, ktoré budú štvrtým a piatym v poradí a mali by začať produkciu v roku 2016 a 2017, očakáva zlepšenie svojej konkurencieschopnosti voči rivalom ako Volkswagen či General Motors. Automobilka Kia Motors chce zasa rozšíriť kapacity v jednom zo svojich troch závodov v Číne. V súčasnosti závod vyrába ročne 300.000 áut a Kia plánuje jeho kapacitu zvýšiť od roku 2016 na 450.000 vozidiel ročne.
     

Samotná firma Hyundai chce svoj štvrtý závod v Číne postaviť v meste Čchang-čou a piaty v Čchung-čchingu. Ročne budú závody produkovať 300.000 vozidiel. V roku 2018 by tak Hyundai mal v Číne vyrábať celkovo asi 1,65 milióna áut ročne. Spolu s automobilkou Kia by ročná produkcia mala v roku 2018 dosiahnuť približne 2,7 milióna osobných a komerčných vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies