Juhokórejčania do Brazílie pod vedením Honga

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 11:40 • 2 min
Juhokórejčania do Brazílie pod vedením Honga

SOUL - Prípravu futbalistov Kórejskej republiky na svetový šampionát v Brazílii prevezme bývalý reprezentačný kapitán Hong Mjung-po. Národná asociácia mu zverila vedenie A-tímu na nasledujúce dva roky.

slovakia

left justify in out

Po zvládnutej kvalifikácii odstúpil z postu trénera Čchoj Kchang-hi, ktorý svoj krok vopred avizoval. Jeho nástupca reprezentoval Kórejskú republiku na štyroch svetových šampionátoch za sebou (1990 - 2002). Na domácom záverečnom turnaji v roku 2002 bol kapitánom, jeho tím obsadil historickú štvrtú priečku. Už ako tréner získal bronz na Ázijských hrách 2010 a k tretiemu miestu priviedol svojich zverencov aj vlani na olympijských hrách v Londýne.

Juhokórejčania si vybojovali priamy postup na MS 2014 len zásluhou lepšieho skóre, v posledných piatich zápasoch kvalifikácie dvakrát prehrali s Iránom, remizovali s Libanonom a so šťastím zdolali Katar a Uzbekistan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies