LN: Belgičania deklasovali Poliakov 6:1, Holanďania si poradili s Walesom

NETKY.SK • 9 Jún 2022, 09:49 • 2 min
LN: Belgičania deklasovali Poliakov 6:1, Holanďania si poradili s Walesom

BRUSEL – Belgickí futbalisti si pripísali prvé víťazstvo v Lige národov 2022/2023. V stredajšom zápase 4. skupiny A-divízie rozdrvili v Bruseli Poľsko 6:1 aj vďaka dvom presným zásahom Leandra Trossarda a posunuli sa v tabuľke s tromi bodmi na 2. miesto. Na čele sú s plným počtom bodov Holanďania, ktorí vyhrali v Cardiffe nad domácim Walesom 2:1 gólom Wouta Weghorsta zo štvrtej minúty nadstaveného času.

slovakia

left justify in out

Fantastický druhý polčas v podaní Belgicka

 

Semifinalisti predošlej edície LN a bronzoví medailisti z MS 2018 Belgičania túžili napraviť výkon zo zápasu s Holandskom (1:4) a proti Poliakom začali zostra. Už v 4. minúte Michy Batshuayi namieril do žrde a z dorážky Eden Hazard netrafil odkrytú bránu. O minútu neskôr dostal Batshuayi loptu do siete, no gól neplatil pre postavenie mimo hry. Skóre napokon otvorili hostia, v 28. min potvrdil kanonierske schopnosti Robert Lewandowski, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci a po prihrávke Sebastiana Szymanského zblízka zakončil povedľa brankára Simona Mignoleta. Belgičania stihli ešte do prestávky vyrovnať, po priťuknutí od Timothyho Castagnea nekompromisne napálil loptu k pravej žrdi Alex Witsel.

 

 

Druhý tím svetového rebríčka v druhom polčase úplne ovládol dianie na trávniku. Hlavičku Leandra Dendonckera ešte chytil pozorný Bartlomiej Dragowski, no vzápätí už Kevin De Bruyne chladnokrvne zúročil prihrávku E. Hazarda - 2:1. Poliaci už nedokázali efektívne brzdiť útoky domácich. Dvoma parádnymi gólmi zvýšil náskok Belgičanov striedajúci Trossard, najprv v 73. minúte po šikovnej zasekávačke upravil na 3:1 a o sedem minút neskôr z hranice šestnástky fantasticky zakrútil loptu do vzdialenejšieho rohu - 4:1. Piaty gól pridal strelou z diaľky obranca Dendoncker a v nadstavenom čase zavŕšil skazu Poľska Lois Openda. Zápas viedli slovenskí arbitri na čele s hlavným Ivanom Kružliakom, asistovali mu Branislav Hancko a Ján Pozor, štvrtým rozhodcom bol Peter Kráľovič.

 

 

Holandsko si v tesnom zápase poradilo s Walesom

 

V Cardiffe oba tímy šetrili svoje opory. Tréner Walesanov Robe Page nechal po náročnom finále európskej baráže MS 2022 proti Ukrajine (1:0) oddychovať lídrov tímu, Gareth Bale začal iba na lavičke, Aaron Ramsey nebol ani na súpiske. Holandsko nastúpilo prakticky s "béčkom", bez Memphisa Depaya, Daleyho Blinda či Virgila van Dijka. V prvom polčase mali viac z hry domáci, ktorí hrozili najmä z protiútokov. Rhys Norrington-Davies hlavou tesne minul bránu a strelu Harryho Wilsona z priameho kopu zneškodnil brankár Mark Flekken.

 

Boli to však "Oranjes", ktorým sa podarilo otvoriť skóre, krátko po zmene strán sa prízemnou krížnou strelou presadil Teun Koopmeiners. Walesania sa snažili zatlačiť súpera a v druhej minúte nadstaveného času sa dočkali, keď vyrovnal hlavičkou Norrington-Davies. Holanďania však napokon strhli víťazstvo na svoju stranu, v 90.+4 min. rozhodol o troch bodoch takisto hlavou Weghorst - 1:2. "Draci" tak stále čakajú na prvé body, v úvodnom stretnutí prehrali v Poľsku rovnako 1:2.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies