Juh Francúzska opäť zasiahli výčiny počasia spojené so záplavami

NETKY.SK • 28 November 2014, 17:32 • 2 min
Juh Francúzska opäť zasiahli výčiny počasia spojené so záplavami

TOULON - Najmenej štyri obete si vyžiadali nové výčiny počasia spojené so záplavami v južnom Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Malé tornádo spustošilo dnes časti mestečka Sérignan-Plage ležiaceho pri pobreží Stredozemného mora. Vietor dosahujúci rýchlosť okolo 165 kilometrov za hodinu zničil množstvo domov a kemping, informovala agentúra DPA.
      

Pri mestečku La Londe-les-Maures našli potápači vo štvrtok večer telo 68-ročnej ženy, ktorá sa utopila v riečke Maravenne rozvodnenej prívalovými dažďami. Ďalšie  telo vytiahli z riečky dnes. Svedkovia predtým oznámili, že rozvodnený tok so sebou strhol osobné auto. Dvaja ľudia sú stále nezvestní.
      

Vodný živel si vyžiadal život ženy aj v prístavnom meste Hyéres ležiacom tiež na pobreží Stredozemného mora, ako aj v susednej obci Cogolin, kde sa v miestnej rieke utopil muž. Južné Francúzsko zasiahla už ôsmykrát od začiatku tohtoročnej jesene vlna silných búrok a záplav. Podobné počasie býva v tomto regióne na jeseň často. Spôsobuje ho teplý a vlhký vzduch od Stredozemného mora, ktorý sa vo výškach stretáva s chladnejšími vzduchovými hmotami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies