Juan Mata: Uvítal by som zníženie platov, žijeme ako v bubline

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 14:17 • 2 min
Juan Mata: Uvítal by som zníženie platov, žijeme ako v bubline

MANCHESTER - Španielsky futbalový reprezentant v službách anglického klubu Manchester United Juan Mata vyhlásil, že by súhlasil so znížením hráčskych platov, ak by to malo znamenať, že vo futbale budú v menšej miere rozhodovať obchodné záujmy. Ofenzívny hráč "červených diablov" v relácii Salvados priznal, že sa vie dokonale vžiť do kože nespokojných fanúšikov, pred ktorými majú často prednosť po peniazoch bažiaci majitelia klubov.

slovakia

left justify in out

"Dokážem pochopiť posolstvo priaznivcov. Vo futbalovom biznise sú, zdá sa, dôležitejší vlastníci klubov ako tí, kvôli ktorým sa futbal hrá. Súčasný futbal už nie je hrou zo starých dobrých čias, keď doň nebolo zapojených toľko médií a záujmových skupín," skonštatoval 27-ročný majster sveta (2010) aj Európy (2012).

 

"Neteší ma podnikateľský aspekt futbalu. Milujem zápasy, tréningy a súťaže. Keby došlo k obmedzeniu športového biznisu, s radosťou by som prijal zníženie svojej mzdy," doplnil Mata, ktorý priznal, že zarába obscénne množstvo peňazí.

 

"Spomínam si na môj prvý profesionálny kontrakt s B-mužstvom Realu Madrid. Mal som 18 rokov a poberal som približne 90-tisíc eur ročne. Platy na vrcholovej úrovni sú naozaj veľmi vysoké. My, hráči, žijeme ako v nejakej bubline v porovnaní so zvyškom spoločnosti, ktorá oproti nám zarába smiešne sumy. Je to nepochopiteľné. Vo svete futbalu zarábam priemerne, ale v porovnaní s 99,9 % Španielov a zvyšných ľudí na Zemi dostávam doslova obscénnu sumu," dodal rodák z mesta Burgos. Priznal, že závidí niektorým svojim priateľom život, ktorý žijú.

 

"Skutočný život je ten, ktorý žijú moji priatelia. Ja žijem v bubline. Oni si musia hľadať prácu, vyžiť z podpory v nezamestnanosti či sťahovať sa za prácou. Takýto je obraz súčasného sveta. Môj život futbalistu s tým nemá nič spoločné. Keď o tom niekedy uvažujem, desí ma, ako som v skutočnosti chránený. Pri najmenšom probléme okamžite niekto príde a vyrieši ho za mňa. To je jeden z príkladov toho, prečo vrcholoví športovci nežijú normálnym životom," uzavrel Juan Mata.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies