Jozef Burian: Alojz Hlina klame, bude čeliť žalobe

NETKY.SK • 27 August 2013, 08:20 • 2 min
Jozef Burian: Alojz Hlina klame, bude čeliť žalobe

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina bude čeliť žalobe za svoje klamstvá. Prezentoval množstvo verejných vyhlásení, pričom ma na základe vyfabulovaných súvislostí označil za úžerníka. Aj vzhľadom na to som sa rozhodol podať na neho, ako autora týchto nezmyselných výrokov, občiansku žalobu.

slovakia

left justify in out

Vyhlásenia Alojza Hlinu nie sú ničím iným ako nepodloženým hrubým osočovaním mojej osoby. Napriek tomu, že je od začiatku tejto Hlinovej novej aktivity úplne evidentné, že ide len o jeho ďalší populistický pokus o zviditeľňovanie sa, nemienim už ďalej akceptovať jeho konanie, smerujúce k diskreditácii mojej osoby, keďže sa nedotýka len mňa a mojej rodiny, ale aj celého ministerstva. Keďže Alojz Hlina doteraz nezareagoval na moju výzvu, aby sa mi chlapsky ospravedlnil, keďže som mu reálne súvislosti ozrejmil počas nášho stretnutia, nemám inú možnosť, ako sa brániť súdnou cestou. Napriek tomu, že si ctím slobodu prejavu, som presvedčený, že aj narcistické poslanecké divadielka a farizejské mediálne moralizovanie občana Hlinu musia byť postavené na faktoch, a nie absurdných konštrukciách. Preto sa po jeho opakovaných osobných útokoch nemôžem uspokojiť ani s jeho vysvetlením, ktoré mi oznámil pri jeho návšteve na ministerstve, a síce, že to nemám brať osobne, že to je len politika. Je fakt, že sme sa s Alojzom Hlinom v minulosti opakovane pri jeho pokusoch o presadenie vlastných legislatívnych zmien v diskusiách nezhodli, vždy som s ním však bol v prípade jeho záujmu ochotný vecne komunikovať, prípadne dokladovať nesúhlas oficiálnymi stanoviskami ministerstva. Preto jeho osobný revanšizmus nepovažujem za chlapský, férový, ale ani politicky korektný.

Alojz Hlina mal príležitosť na kritiku, prípadne návrhy legislatívnych zmien v oblasti úverovej legislatívy ako poslanec NR SR. Nevyužil ju, len hrá divadlo, pričom poškodení klienti nebankoviek sú iba jeho nedobrovoľnými, alebo zaplatenými štatistami, pričom mu zjavne ide iba o politické body, a nie o pomoc. Na pripomenutie pokusov Alojza Hlinu o zdôvodnenie svojich útokov pripomínam, že: - V spoločnosti Ex Credit, s. r. o., som od roku 2004 vlastnil minoritný 10-% podiel a nikdy som sa nepodieľal na manažmente resp. riadení tejto spoločnosti, ani som nebol jej konateľom. Svoj 10-% podiel som pritom už v roku 2008 predal. - Zároveň je potrebné uviesť, že sa nejedná o „nebankovku“, ale o štandardnú licencovanú spoločnosť, ktorá má v predmete činnosti aj poskytovanie nákupu na splátky, rovnako ako takmer všetky slovenské finančné inštitúcie, v zmysle zákonov Slovenskej republiky. - Neexistujú žiadne, ani historické súvislosti medzi mnou a ďalšou spomínanou spoločnosťou Pohotovosť, a. s., pričom ma pán Hlina označil za jej spolumajiteľa - Neviem o tom, že by Alojz Hlina doteraz osobne útočil na bývalých alebo súčasných poskytovateľov produktov a služieb, akými sú poskytovanie úverov, alebo predaj na splátky. - Naopak, všimol som si napríklad, že práve Alojz Hlina verejne deklaroval, že pripojil svoj podpis na prezidentskú kandidatúru jedného zo známych kandidátov, ktorý sa vôbec netají, že stál pri vzniku mimoriadne úspešných slovenských spoločností ponúkajúcich obdobné produkty a služby.

Osobne neschvaľujem neférové praktiky niektorých hráčov na trhu s pôžičkami, no nemyslím si, že cestou na riešenie tohto problému je účelové spájanie môjho mena so spoločnosťou, ktorá je síce licencovaným a kredibilným subjektom, ale v ktorej som nikdy aktívne nepôsobil a svoj minoritný podiel som predal pred piatimi rokmi, prípadne spájania ma so spoločnosťou Pohotovosť, s ktorou som mal presne rovnaký vzťah ako pán Hlina. Skôr by stálo za zamyslenie, prečo pán Hlina ako zákonodarca nič okrem happeningov pre zmenu neurobil. Využijem preto svoje právo a budem žiadať okrem ospravedlnenia aj nemajetkovú ujmu za jeho klamstvá. Zároveň sa zaväzujem, že z akejkoľvek sumy, ktorú mi súd prizná, si nenechám ani cent. Poskytnem ju tým, ktorí ju potrebujú. Ak by som mal použiť zvrátenú logiku pána Hlinu a princíp kolektívnej viny, ktorý tak vehementne uplatňuje voči mojej osobe, alebo systém hádzania všetkých do jedného vreca, tak minimálne časť sumy by som mohol venovať na podporu protialkoholických liečební, keďže pán Hlina ako bývalý krčmár má možno na rováši niektorých z ich klientov a zničené životy nielen samotných liečených, ale aj ich rodinných príslušníkov, ktorí sa tak vo veľa prípadoch ocitajú v nie závideniahodnej situácii.

Zároveň verejne vyhlasujem, že pán poslanec Hlina svojimi klamstvami, vedomým populizmom a zneužívaním bezbranných a poškodených ľudí pre mňa ľudsky aj politicky mimoriadne hlboko klesol a kým sa verejne neospravedlní, nielen mne, ale aj ľuďom, ktorých používa pre svoje „politické“ účely, nebude pre mňa partnerom na diskusiu. Verím tomu, že mu na jeho politický marketing nenaletia ďalší ľudia a nebudú mu robiť štatistov pre jeho mediálne hry, kde mu ide iba o svetlo kamier, a nie riešenie problémov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies