Joss Whedon si po kritike nového filmu zrušil konto na Twitteri

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 16:37 • 2 min
Joss Whedon si po kritike nového filmu zrušil konto na Twitteri

LOS ANGELES - Americký scenárista, režisér a producent Joss Whedon si krátko po tom, ako sa naňho zniesla vlna kritiky za film Avengers 2: Vek Ultrona (2015), zrušil konto na Twitteri.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný rodák z New Yorku nekonkretizoval dôvod, pre ktorý sa rozhodol ďalej nepoužívať známu sociálnu a mikroblogovaciu sieť. V poslednom príspevku sa iba poďakoval „všetkým ľuďom, ktorí boli láskaví, zábavní a inšpiratívni“.

 

To, že režiséra k zrušeniu konta viedla kritika zo strany verejnosti, naznačil na Twitteri napríklad stand-up komik Patton Oswalt. Ten všetkých, ktorí sa navážali do Whedona, prirovnal k členom amerického pravicovo-konzervatívneho politického hnutia Tea Party. „Dobrá práca, ľudia,“ ironicky skonštatoval Oswalt.

 

Viacerým fanúšikom a fanúšičkám komiksov sa na nových Avengeroch nepáči príbeh. Nespokojní sú aj so zobrazením Quicksilvera, ktorého si zahral Aaron Taylor-Johnson, a Čiernej vdovy v podaní Scarlett Johansson. Sám Whedon sa však nedávno kriticky vyjadril o traileri cudzieho projektu - dobrodružného sci-fi Jurský svet, ktoré uvedú do slovenských kín 11. júna. Video označil za sexistické. Neskôr sa však za svoje slová ospravedlnil.
Joss Whedon je známy ako tvorca viacerých seriálov ako napríklad Buffy, premožiteľka upírov (1997 - 2003), Angel (1999 - 2004), Firefly (2002 - 2003) či Agenti S.H.I.E.L.D. (2013). Ako scenárista spolupracoval tiež na filmoch Toy Story - Boj hračiek (1995) a In Your Eyes (2014). Režíroval aj snímku Avengers: Pomstitelia (2012). Je zakladateľom produkčnej spoločnosti Bellweather Pictures.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies