Johnson & Johnson zruší približne 3-tisíc pracovných miest

NETKY.SK • 19 Január 2016, 18:30 • 2 min
Johnson & Johnson zruší približne 3-tisíc pracovných miest

NEW BRUNSWICK - Americký farmaceutický koncern a výrobca spotrebiteľského tovaru Johnson & Johnson zruší v nasledujúcich dvoch rokoch približne 3000 pracovných miest.

slovakia

left justify in out

To sú zhruba 2 % z celkového počtu 127.000 zamestnancov na celom svete. Dôvodom je reštrukturalizácia v divízii zariadení pre zdravotníctvo. Informovala o tom agentúra AP.

 

Johnson & Johnson má problémy s poklesom predaja týchto zariadení v dôsledku oslabenie svetovej ekonomiky a nepriaznivých kurzových vplyvov.

Reštrukturalizácia sa dotkne výroby zariadení a pomôcok pre ortopédiu, chirurgiu a pre kardiovaskulárne ochorenia. Ale nezasiahne výrobu prístrojov pre spotrebiteľov ani farmaceutickú výrobu.

 

Reštrukturalizácia by mala koncernu priniesť ročné úspory vo výške 800 miliónov USD (735,11 milióna eur) až 1 miliardu USD a chcel by ju uzavrieť do konca roka 2018.

 

(1 EUR = 1,0868 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies