Jim Mattis varoval sýrske vládne jednotky, aby nepoužívali chemické zbrane

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 14:09 • 2 min
Jim Mattis varoval sýrske vládne jednotky, aby nepoužívali chemické zbrane

MASKAT - Americký minister obrany Jim Mattis varoval sýrske vládne jednotky, aby nepoužívali chemické zbrane. Dodal, že administratíva prezidenta Donalda Trumpa jasne uviedla, že "by nebolo múdre používať počas bojov v krajine plyn".

slovakia

left justify in out

Politik povedal novinárom počas cesty na Blízky východ, že ho rozrušili správy o obetiach spomedzi civilistov, ktorí zomreli v dôsledku bombardovania jednotkami prezidenta Baššára al-Asada. "V súčasnosti dostávame správy. Nemám žiadne dôkazy, ktoré by som vám mohol ukázať, no viem o správach, podľa ktorých použili chlór," povedal minister predtým, ako v nedeľu pricestoval do Ománu. Šéf Pentagonu vyhlásil, že Rusko, ktoré podporuje sýrske vládne jednotky, môže mať spoluvinu na úmrtí mnohých civilistov.

Zástupca sýrskeho ministra zahraničných vecí odmietol podozrenia, podľa ktorých vojaci použili počas útokov v niektorých častiach predmestia Damasku plyn. Počas sobotnej tlačovej konferencie dodal, že povstalecké skupiny vo Východnej Ghúte prinesú ďalšie podobné nepravdivé správy obviňujúce sýrsku armádu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies