Jesenným majstrom Gambrinus ligy Plzeň, Slovákov Liberec predposledný

NETKY.SK • 1 December 2014, 15:09 • 2 min
Jesenným majstrom Gambrinus ligy Plzeň, Slovákov Liberec predposledný

PRAHA - V nedeľu sa skončila jesenná časť ročníka 2014/2015 najvyššej českej futbalovej súťaže. Na prvom mieste poradia Synot ligy prezimuje Viktoria Plzeň, v kádri aj so Slovákmi Matúšom Kozáčikom, Mariánom Čišovským, Marekom Bakošom, Patrikom Hrošovským a Martinom Chrienom.

slovakia

left justify in out

Plzeň si prvú priečku zabezpečila nedeľňajším tesným víťazstvom 2:1 na ihrisku Jablonca. Jej najbližším prenasledovateľom je minuloročný majster Sparta Praha s odstupom jediného bodu.

 

"Myslím si, že 38 bodov je slušný výsledok, mrzí ma len prehra v Jihlave. Takéto zaváhania sa však nevyhnú ani najlepším tímom v európskych súťažiach. Výpadky budú mať aj naši konkurenti, nemôžete odohrať celú sezónu bez výkyvov," zhodnotil kouč Plzne Miroslav Koubek. 

 

Na opačnom póle tabuľky, teda v zostupových vodách sa nachádzajú Hradec Králové a Slovan Liberec, ktorý vedie slovenský tréner Samuel Slovák. Jeho zverenci v sobotu prehrali 0:1 na trávniku Příbramu a na jeseň v 16 vystúpeniach nazbierali iba 15 bodov. "Bol som prekvapený, ako sme na ihrisku pôsobili. Dobre sme sa pripravili, v kabíne sme sa vyhecovali a bol z toho asi najhorší zápas jesene," priznal stopér Liberca Jiří Pimpara. 

 

Členovia tímu budú mať na vianočné darčeky menej financií, keďže v záverečných dvoch kolách na jeseň nezískali aspoň štyri body (iba jediný) a nesplnili tento čiastkový cieľ. Vedenie im naparí mastné pokuty. "Boli nastavené férovo. Vedeli sme, že musíme získať štyri body - a nebolo to nereálne. Je možné, že ma odvolajú, ale nie je to na mne. Nehodlám rezignovať," citoval server iDnes.cz 39-ročného Samuela Slováka. V kádri má krajanov Michala Obročníka, Tomáša Ďubeka, Michala Hamuľaka, Lukáša Hrošša a Ľuboša 

 

Strelecky zo Slovákov pôsobiacich za riekou Morava nevyčnieval žiaden: tri presné zásahy si pripísali Matúš Mikuš (Bohemians 1905), Jakub Považanec (Dukla Praha), Vladimír Kukoľ (Jihlava) a Michal Ďuriš (Mladá Boleslav). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies