Jérome Boateng asi nastúpi proti Slovákom

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 15:21 • 2 min
Jérome Boateng asi nastúpi proti Slovákom

EVIAN-LES-BAINS - Nemeckí futbaloví reprezentanti, súperi Slovákov v nedeľňajšom osemfinálovom zápase v Lille (18.00 h) na ME vo Francúzsku, dostali na štvrtok od trénera Joachima Löwa voľno.

slovakia

left justify in out

Zdravotný otáznik visí nad Jéromom Boatengom. Stopér z Bayernu Mníchov pre svalové zranenie lýtka nedohral utorňajší zápas proti Severným Írom (1:0). "S lekárskym tímom tvrdo pracuje na tom, aby bol včas fit. Situáciu si vyhodnocujeme ako veľmi pozitívnu a dúfame, že liečba zafunguje. Urobíme pre to všetko," povedal asistent kouča Marcus Sorg. "Nie som prorok," odvetil, keď sa ho spýtali, či 27-ročný obranca určite bude môcť nastúpiť.

Možnými alternatívami do stredu defenzívy k Matsovi Hummelsovi sú Benedikt Höwedes a Shkodran Mustafi. "Mats a Jérome sú možno dvoma z troch najlepších stopérov na svete. Zároveň však veľmi veríme aj chalanom, ktorí ich kryjú - Benimu a Mustimu," skonštatoval ďalší Löwov asistent Thomas Schneider.

Nemci 29. mája v prípravnom zápase v Augsburgu prehrali so Slovákmi 1:3. Z obvyklého základu však chýbali brankár Manuel Neuer, spomenutý Hummels, Toni Kroos, Thomas Müller či Mesut Özil. Navyše, po 40-minútovej dažďovej pauze sa dohrávalo v extrémne náročných podmienkach.

 

"Nemôžeme brať prípravný duel ako indikátor. Vieme, že Slovensko vtedy dokázalo vyvolať v nás určité pochybnosti, ale boli sme len v tréningovom režime. Teraz to bude vyraďovacia fáza kontinentálneho šampionátu, do diania prehovoria úplne odlišné faktory," upozornil Schneider a k súperovi doplnil: "Je to technické, veľmi priamočiare a kompaktné mužstvo, ktoré na tomto turnaji už ukázalo svoju defenzívnu silu. Je to ťažká výzva, ale dá sa zvládnuť, čo aj chceme."

Samotný hlavný kormidelník Löw uviedol: "Túžime zostať vo Francúzsku tak dlho, ako sa len bude dať. O všetkom už začnú rozhodovať chyby - aj tie najmenšie môžu znamenať cestu domov."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies