Jennifer Lopez spievala autokratickému turkménskemu prezidentovi k narodeninám

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 14:02 • 2 min
Jennifer Lopez spievala autokratickému turkménskemu prezidentovi k narodeninám

ACHŠABAD - Americká popová hviezda Jennifer Lopezová vystupovala v sobotu na oslavách 56. narodenín turkménskeho prezidenta Gurbanguliho Berdymuhamedova.

slovakia

left justify in out

Ako dnes napísala agentúra RIA Novosti, okázalé slávnosti životného jubilea najvyššieho predstaviteľa Turkménska sa konali v kaspickom letovisku Turkmenbaši.

Na konci koncertu približne desiatich popových hviezd z celého sveta Lopezová zaspievala "Happy Birthday, Mister President!". Jej návštevu strednej Ázie organizovala čínska štátna energetická spoločnosť China National Petroleum Corporation (CNPC), prevádzkujúca dodávky zemného plynu z Turkménska do Číny.

Lopezová si vyslúžila za vystúpenie v Turkménsku kritiku ľudskoprávnych organizácií. Štyridsaťtriročná Lopezová spievala na narodeninovej oslave 56-ročného autoritatívneho turkménskeho prezidenta Gurbangulyho Berdimuhamedowa. "Lopezová si tým zničila svoj imidž ochrankyne ľudských práv," povedal šéf organizácie Human Rights Foundation Thor Halvorssen pre časopis Hollywood Reporter. Hovorca herečky vystúpenie Lopezovej obhajoval slovami, že to bola súkromná oslava, ktorú neorganizovala vláda.

Lopezová sa po kritike bránila slovami, že keby bola vedela o porušovaní ľudských práv v krajine, nebola by v nedeľu na oslave prezidenta vystúpila. Urobila to údajne na žiadosť štátnej čínskej plynárenskej spoločnosti China National Petroleum Corporation (CNPC), ktorá vybudovala plynovod z Turkménska do Číny.

Medzi ďalšími spevákmi na oslavách bola napríklad extravagantná ruská popová hviezda Filipp Kirkorov, ktorý Berdymuhamedovovi k narodeninám zablahoželal po turkménsky.

Na čele Turkménska - bývalej sovietskej republiky bohatej na prírodné zdroje a považovanej ľudskoprávnou organizáciou Human Rights Watch za jeden z najrepresívnejších režimov na svete - stojí Berdymuhamedov, pôvodným povolaním zubár, od roku 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies