Jennifer Aniston ocenia na MFF v Santa Barbare

NETKY.SK • 5 Január 2015, 11:41 • 2 min
Jennifer Aniston ocenia na MFF v Santa Barbare

BRATISLAVA - Americká herečka Jennifer Aniston si na Medzinárodnom filmovom festivale v Santa Barbare prevezme Montecito Award.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročnej rodáčke z Kalifornie vzdajú v piatok 30. januára v Arlington Theatre česť za prínos filmu a významné herecké výkony, ktoré podáva počas kariéry, a to vrátane drámy Cake (2014). Vďaka snímke Daniela Barnza ju nedávno nominovali napríklad na Zlatý glóbus a Screen Actors Guild Award. "Raz za čas herec alebo herečka, o ktorých si myslíme, že ich poznáme, opustia akési pohodlie a ukážu nám, čo sme nečakali. Keď sa to stane, máme dôvod na oslavu. Práve preto udelíme Montecito Award 2015 pani Aniston," uviedol výkonný riaditeľ festivalu Roger Durling.

 

V minulosti túto cenu získali Oprah Winfrey, Daniel Day-Lewis, Geoffrey Rush, Julianne Moore, Kate Winslet, Javier Bardem, Naomi Watts a Annette Bening, ktorá ju dostala ako prvá v roku 2005. 

Medzinárodný filmový festival v Santa Barbare sa bude konať od 27. januára do 7. februára. Počas podujatia ocenia napríklad aj Michaela Keatona, ktorému udelia Modern Master Award. Cena za najlepší výkon roka poputuje do rúk Stevea Carella za snímku Foxcatcher (2014). Patricia Arquette a jej kolega Ethan Hawke si prevezmú American Riviera Award za účinkovanie v dráme Chlapčenstvo (2014). Cinema Vanguard Award si na konto pripíšu Eddie Redmayne a Felicity Jones, a to vďaka dráme o živote Stephena Hawkinga Teória všetkého, ktorú by mali do slovenských kín uviesť 26. februára. 

 

Herečka, režisérka a producentka Jennifer Aniston sa preslávila najmä úlohou Rachel Greenovej v seriáli Priatelia (1994 - 2004), za ktorú získala cenu Emmy a Zlatý Glóbus. Okrem toho si zahrala vo filmoch ako Ona, jedine ona (1996), Bruce, Všemohúci (2003), Zbožňujem prachy! (2006), Marley a ja (2008), Nie je z teba až tak paf (2009), Lov na exmanželku (2010), Skús ma rozosmiať (2011), Šéfovia na zabitie (2011), Wanderlust (2012), My sme Millerovci (2013) či Šéfovia na zabitie 2 (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies