Jendrišek: Chceme zabojovať o európske poháre

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 18:16 • 2 min
Jendrišek: Chceme zabojovať o európske poháre

KRAKOV - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Erik Jendrišek sa netají tým, že by v drese svojho poľského zamestnávateľa Cracovie Krakov v budúcej sezóne rád nahliadol do pohárovej Európy. Cracovii patrí pred začiatkom sedemkolovej nadstavbovej skupiny o titul priebežne 5. priečka s identickým bodovým ziskom (23), aký majú štvrtý Zaglebie Lubin a tretí Pogoň Štetín.

slovakia

left justify in out

Mužstvá z Ekstraklasy si do nadstavbových skupín preniesli iba polovicu bodov získaných v základnej časti, pri nepárnom počte sa body zaokrúhlili smerom nahor. "Väčšinu sezóny sme strávili na tretej priečke a odrazu tento post patrí inému súperovi. Bolí to, ale chceme sa tam znova prebojovať," vyhlásil Erik Jendrišek pre oficiálnu stránku Cracovie.


Klub z druhého najväčšieho poľského mesta nezvíťazil ani raz v ostatných piatich ligových dueloch, získal v nich len dva body. Minulý víkend prehral vo Vroclave s miestnym Slaskom (1:2). "V nasledujúcich kolách sa budeme snažiť, aby sme konečne začali víťaziť. Chceme sa pobiť o možnosť predstaviť sa medzi európskou konkurenciou. Dúfame, že prehra so Slaskom nás správne nakopne, aby sme sa najbližšie v Gliwiciach prezentovali lepšie," doplnil 29-ročný rodák z Trstenej.


Cracovia naposledy účinkovala v kontinentálnych pohároch ešte v roku 2008. V 1. kole Pohára Intertoto vtedy nestačila na bieloruský Šachťor Soligorsk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies