Jeden zo Slovákov zadržaných vo Švajčiarsku je stále vo väzbe

NETKY.SK • 8 December 2015, 07:03 • 2 min
Jeden zo Slovákov zadržaných vo Švajčiarsku je stále vo väzbe

BRATISLAVA – Jeden zo zadržaných Slovákov, ktorých švajčiarska polícia zadržala v súvislosti s prípadom podozrivého bankového výberu vo švajčiarskom Zürichu, je stále vo väzení. Pre TASR to potvrdil hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Peter Stano.

slovakia

left justify in out

Ďalšie informácie budú, keď sa prokuratúra rozhodne, či zadržaného Slováka obžaluje. "To bude ale komunikovať švajčiarska prokuratúra," povedal Stano.

 

Švajčiarska polícia prepustila cez víkend dvoch Slovákov, ktorých zadržala v súvislosti s prípadom podozrivého bankového výberu vo švajčiarskom Zürichu. Podľa MZVaEZ SR mali byť títo dvaja občania SR vyhostení zo Švajčiarska.

 

Slovákov zadržala švajčiarska polícia vo štvrtok (3.12.) spolu s českým komunistickým europoslancom Miloslavom Ransdorfom. Podľa medializovaných informácií mal europoslanec spolu s ďalšími mužmi vybrať v banke z účtu na meno Ransdorf 350 miliónov eur. Banka im nechcela peniaze vydať pre nezrovnalosti v predložených dokladoch. Muži sa následne mali začať správať agresívne, banka preto privolala políciu.

 

Hovorkyňa švajčiarskej polície Judith Hödlová uviedla, že banka oznámila podozrenie na bankový delikt. Českého europoslanca švajčiarska polícia prepustila v piatok (4.12.) večer.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies