Je záhada Bermudského trojuholníka vyriešená? Vedci prišli s novou teóriou

NETKY.SK • 7 August 2018, 11:32 • 2 min
Je záhada Bermudského trojuholníka vyriešená? Vedci prišli s novou teóriou

Tajomné miznutie lodí v oblasti Bermudského trojuholníka by vraj mohol mať na svedomí tento jav.

slovakia

left justify in out

O takzvanom Bermudskom trojuholníku sa toho už popísalo veľa. Ide o oblasť medzi Floridou, Puerto Ricom a Bermudskými ostrovmi. V tejto lokalite dochádza k nevysvetliteľným zmiznutiam lodí či lietadiel. Niektorí veria, že ide o pôsobenie nadprirodzených síl, vedci sa však už roky pokúšajú nájsť racionálne vysvetlenie. A zdá sa, že teraz na niečo prišli.

 

Odborníci najnovšie tvrdia, že tragédie, ktoré sa v Bermudskom trojuholníku odohrali, súvisia s masívnym vlnobitím, ktoré sa v oblasti vyskytuje. Výška vĺn tu totiž vraj presahuje 30 metrov! Tím z Univerzity v Southamptone spracoval dokument s názvom Enigma Bermudského trojuholníka, kde daný fenomén vysvetľuje. Aby svoju teóriu potvrdili, prípadne vyvrátili, vytvorili model USS Cyclops. Ide o loď, ktorá v roku 1918 v Bermudskom trojuholníku bez stopy zmizla aj s 300 ľuďmi na palube.

 

Loď bola veľká 166 metrov a napriek tomu do dnešných dní neboli nájdené žiadne pozostatky plavidla ani pasažieri. Lodi počas nešťastia dokonca zlyhalo tiesňové volanie. Zemský a oceánsky vedec doktor Simon  Boxall však tvrdí, že Bermudský trojuholník je oblasť stretu búrok z troch rôznych smerov, čoho výsledkom sú spomínané viac ako 30 metrov vysoké vlny. Takáto váha vody podľa neho dokáže loď doslova pretrhnúť a rozmetať na kúsky.

 

Jeho teória by možno vysvetľovala problém miznutia lodí, ale to, prečo sa tu strácajú aj lietadlá, ktoré letia stovky metrov nad rozbúreným morom, ostáva aj naďalej neobjasnenou záhadou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies