Messi dal dva góly Atlante, tréner Gerardo Martino: "Oslobodil sa"

NETKY.SK • 26 Júl 2023, 09:30 • 2 min
Messi dal dva góly Atlante, tréner Gerardo Martino: "Oslobodil sa"

MIAMI - Argentínsky futbalista Lionel Messi ukázal svoje kvality aj vo svojom prvom vystúpení v základnej zostave v drese Interu Miami. Zaznamenal dva presné zásahy a pomohol svojmu tímu k víťazstvu 4:0 nad Atlantou United v súťaži Leagues Cup, v ktorej nastupujú účastníci MLS a najvyššej mexickej ligy.

slovakia

left justify in out

Messi sa v 8. a 22. min postaral o prvé dva góly zápasu a klub z Floridy tak postúpil do vyraďovacej časti. Najužitočnejší hráč minuloročných majstrovstiev sveta v Katare nadviazal na svoj výkon z prvého stretnutia v drese nového zamestnávateľa, v ktorom rozhodol v úplnom závere gólom z priameho kopu o triumfe Interu nad mexickým tímom Cruz Azul.

Miami sa pritom nedarí v MLS, v ktorej nezvíťazilo v 11 stretnutiach za sebou. 

"Messiho príchod dodal hráčom veľa sebavedomia. Cítia, že zodpovednosť berú na seba skvelí hráči a oni tak majú na ihrisku väčšiu slobodu. Messimu po triumfe na MS spadlo z ramien veľké bremeno. Vidno to na ňom vo všetkom. V každodennom živote, keď dáva rozhovory i v jeho prístupe k stretnutiam. Leo sa oslobodil a môžeme od neho očakávať viac takýchto vystúpení," povedal podľa AFP tréner Miami Gerardo Martino, pre ktorého mal zápas špecifickú príchuť.

Okrem FC Barcelona a argentínskej reprezentácie, kde viedol i jeho súčasných zverencov Messiho a Sergia Busquetsa, totiž trénoval i Atlantu a v roku 2017 ju priviedol k titulu. V MLS pritom pôsobila iba druhú sezónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: NBC 6 South Florida
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies