Jasná má za sebou generálku na Svetový pohár 2016

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 14:57 • 2 min
Jasná má za sebou generálku na Svetový pohár 2016

JASNÁ - Dva obrovské slalomy Európskeho pohára mužov (jeden z nich vyhral Adam Žampa) v uplynulých dvoch dňoch v Jasnej boli generálkou na dve podujatia Svetového pohára žien v alpských lyžiarskych disciplínach. Tie by sa mali v tomto nízkotatranskom stredisku uskutočniť presne o rok.

slovakia

left justify in out

"Svetový pohár budeme organizovať na historickej trati, kde kedysi Ingemar Stenmark robil svoje prvé pretekárske rekordy. Je to uznanie pre Slovensko za dlhoročnú prácu, ktorú sme ukázali pri organizácii Európskych pohárov, majstrovstiev sveta juniorov aj ďalších podujatí,“ povedala Jana Gantnerová st., členka exekutívy FIS, pre spravodajstvo RTVS. 

 

"Európsky pohár bol testom zjazdovky, na ktorej sa uskutoční v marci 2016 Svetový pohár. Bola to skúška najmä pre pozície technikov, úpravu trate, kamerové veže a rozmiestnenie cieľového areálu. Celá zjazdovka bola preparovaná injektážou tak, aby bola podložka tvrdá a kompaktná. Na organizácii sa podieľal približne 80-členný tím,“ uviedol v tlačovej správe TMR sekretár pretekov Martin Kupčo. 

 

Na svahoch Chopka by sa 4. a 5. marca 2016 mali uskutočniť obrovský slalom a slalom žien. Preteky v Jasnej by mali byť záverečným podujatím pred finále Svetového pohára, ktoré bude hostiť od 9. do 13. marca 2016 švajčiarsky St. Moritz. 

 

V Jasnej sa konali preteky Svetového pohára doteraz trikrát. V rokoch 1979 a 1982 súťažili v rámci Veľkej ceny Demänovských jaskýň o body do celosezónneho seriálu muži, v roku 1984 ženy. Na Slovensku sa preteky Svetového pohára konali zatiaľ naposledy v roku 1986 v rámci Veľkej ceny Slovenska vo Vysokých Tatrách na Hrebienku. Išlo o slalom a obrovský slalom žien. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies