Jaroslava Naďa pozitívne zaskočil príklad tohto hrdinu z Mukačevskej. Čo urobil?

NETKY.SK • 7 December 2020, 14:41 • 2 min
Jaroslava Naďa pozitívne zaskočil príklad tohto hrdinu z Mukačevskej. Čo urobil?

Minister obrany Jaroslav Naď vyjadril česť a úctu všetkým, ktorí pred rokom pomáhali pri veľkej tragédii, ktorá sa zapísala do dejín.

slovakia

left justify in out

Pri výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove pred rokom umrelo 8 ľudí, štyridsiati sa zranili. Minister obrany zdôraznil, že 39 sa podarilo zachrániť. „Sám si na ten deň spomínam. Počas kampane sme cestovali po celom Slovensku a presne 6. decembra 2019 som bol práve v Prešove, ktorý na chvíľu stíchol,“ spomenul si na sociálnej sieti.

 

Pridal, že ho po tejto tragickej situácii potešila súdržnosť a ochota pomôcť. „Okamžite sa však začali šíriť informácie o finančných zbierkach, materiálnej či morálnej pomoci pre dotknutých. Solidarita ľudí bola neuveriteľná,“ sňal pomyselne klobúk dole.

 

 

Naď pripomenul, že udalosť v Prešove sa nedávno premietla aj do ocenenia Vojenský čin roka. „Laureátmi sa stali aj vojaci z Prešova, ktorí pomáhali pri záchrane ľudských životov,“ vysvetlil s tým, že vie aj o mimoriadnom ľudskom príklade.

 

„Spoznal som dokonca vojaka, ktorý v zrútenej bytovke býval a namiesto hľadenia na svoju stratu, neváhal ani sekundu pomôcť svojim susedom a priateľom,“ uzavrel s tým, že poďakoval sa všetkým, ktorí v ten tragický deň a po ňom pomáhali. Prečítajte si aj o vojenskom čine roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies