Putin udelil hercovi Seagalovi ocenenie za rozvoj medzinárodnej spolupráce

NETKY.SK • 28 Február 2023, 08:54 • 2 min
Putin udelil hercovi Seagalovi ocenenie za rozvoj medzinárodnej spolupráce

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin udelil americkému hercovi Stevenovi Seagalovi ocenenie za jeho prínos v oblasti posilňovania medzinárodnej spolupráce. Uvádza sa to v dekréte, ktorý v pondelok zverejnila Moskva.

slovakia

left justify in out

Seagal, niekdajšia hviezda hollywoodskych akčných filmov, je už celé desaťročia otvoreným podporovateľom Putina, ktorý mu v roku 2016 udelil ruské štátne občianstvo aj odovzdal ruský pas. Teraz si tento 70-ročný herec od ruského prezidenta prevzal Rad priateľstva, ktorý je jedným z najvyšších ruských štátnych vyznamenaní. Dostal ho za svoj "významný prínos k rozvoju medzinárodnej kultúrnej a humanitárnej spolupráce". AFP pripomína, že toto ocenenie v minulosti získali napríklad aj bývalý minister zahraničných vecí USA Rex Tillerson či súčasný prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino. Seagal často navštevuje Rusko, pričom v roku 2014 podporil aj ruskú anexiu polostrova Krym. V auguste vycestoval do Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, aby sa stretol s proruskými separatistami. Navštívil aj zničenú väznicu v tamojšom meste Olenivka, kde pri júlovom útoku zahynuli desiatky ukrajinských vojenských zajatcov. Z tohto útoku sa navzájom obviňujú Kyjev a Moskva. V roku 2018 sa Seagal stal osobitným zástupcom ruského ministerstva zahraničných vecí pre humanitárne vzťahy s USA. Britská spravodajská stanica Sky News pripomína, že v roku 2021 zase získal členstvo v ruskej prokremeľskej politickej strane Spravodlivé Rusko - Za pravdu. Ukrajina hercovi v roku 2017 zakázala - z dôvodu ohrozenia národnej bezpečnosti - vstup na svoje územie po dobu nasledovných piatich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies