Jaroslav Naď prezradil, kedy by sa mohli Slováci očkovať Sputnikom V

NETKY.SK • 18 Apríl 2021, 15:28 • 2 min
Jaroslav Naď prezradil, kedy by sa mohli Slováci očkovať Sputnikom V

BRATISLAVA - Minister obrany Jaroslav Naď vyzval poslanca Györgyho Gyimesiho (obaja OĽaNO), aby sa ospravedlnil za svoje výroky na adresu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivana Korčoka (nom. SaS).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Povedal to v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo. Dodal, že Gyimesiho k ospravedlneniu vyzval aj súkromne. Šéfa slovenskej diplomacie označil Gyimesi v kauze testovania ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensku okrem iného ako „hungarofóba“.

 

Nelichotivými prívlastkami pritom počastoval aj štátneho tajomníka na rezorte diplomacie Martina Klusa. Na sociálnych sieťach o ňom šíri nezmysli. Najnovšie však zašiel až tak ďaleko, že "dvojku na ministerstve" prirovnal k lídrovi ĽSNS Mariánovi Kotlebovi. 

 

Prečítajte si tiež: Poslanec Gyimesi zašiel priďaleko. Martin Klus zvažuje podanie trestného oznámenia!

 

Vzorky ruskej vakcíny už testujú v Maďarsku
Naď v relácii v súvislosti s očkovaním uviedol, že vakcínou od spoločnosti Astra Zeneca sa očkovať nemôže, pretože je už zaočkovaný prvou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech.

 

Priblížil, že zaočkovať sa dal zhruba pred tromi týždňami, keď mu klesli protilátky v krvi pod odporúčanú úroveň. Zdôraznil, že sa tak pripojil k svojim kolegom, ktorí sa dali zaočkovať ešte minulý rok.

 

Minister obrany tvrdí, že v Maďarsku sa už testujú vzorky ruskej vakcíny Sputnik V. Dodal, že mu neprekáža, že bývalý premiér Igor Matovič nečítal zmluvu na dodávku ruskej vakcíny, ktorú dohadoval ešte exminister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). 

 

„Pokiaľ vieme, už necelý týždeň prebiehajú samotné testy. Dostali Sputnik zo Šarišských Michalian, kde je uskladnený, a robia na tom. Očakávame do dvoch týždňov výsledky testov,“ povedal Naď.

 

Súvisiaci článok: Politici reagujú na vyjadrenia Matoviča. Tvrdia, že by mal odísť z politiky

 

Očkovanie by sa mohlo spustiť už čoskoro

Prízvukoval, že do Maďarska odišli iba vzorky a nebolo tam prevezených všetkých 200-tisíc kusov dodaných vakcínAk laboratórium v Maďarsku vakcínu odobrí a výsledky dopadnú dobre, očkovanie Sputnikom bude spustené v priebehu dvoch týždňov. 

 

Poslanec Národnej rady SR a bývalý minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) v tejto súvislosti povedal, ze sa zaočkovať zatiaľ nedá. Urobil by to podľa jeho slov iba v prípade, ak to bude nariadené, respektíve „ak tým bude napríklad podmienené cestovanie“.

 

Tiež tvrdí, že ak by Matovič myslel vakcináciu Sputnikom V skutočne vážne, už dávno by sa ním na Slovensku očkovalo. Zároveň vládu opakovane vyzval, aby zverejnila zmluvu s Rusmi, ako aj list, ktorý ruská strana zaslala Slovensku, kde údajne požaduje vrátenie vakcíny. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Mária Kolíková: Zmluva o nákupe ruských vakcín Sputnik V má byť povinne zverejnená



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies