Jaroš cenu premiérového gólu nevedel, keďže nepoznal pokladníka

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 11:29 • 2 min
Jaroš cenu premiérového gólu nevedel, keďže nepoznal pokladníka

PETROHRAD - Premiérový reprezentačný gól pri dôležitom víťazstve. Talentovaný obranca Christián Jaroš ho dosiahol už vo svojom druhom štarte na hokejových MS v Rusku a po zvládnutom dueli s Francúzmi (5:1) mal v mixzóne dvojnásobnú radosť. Jej cenu vtedy ešte nepoznal, keďže nevedel, kto je pokladník.

slovakia

left justify in out

Premiérové Jarošove výkony na svetovom šampionáte síce sprevádzali nervozita s neistotou, najmladší člen slovenskej výpravy si však svoje miesto zastal. "Som rád, že mi to tam padlo. Najskôr išli Tomáš s Marekom (Jurčo a Viedenský, pozn.) sami na obrancu a ja som chcel ísť striedať. Potom som si všimol, že ich môžem podporiť a dupol za nimi. Marek to chcel asi dávať na Jurkiho, ale zobral som mu puk z hokejky a dal ho do bránky," opísal gólový moment Jaroš.

 

Ešte len 20-ročný bek mal z premiérového zásahu obrovskú radosť. Kým sa z neho na ľade radoval, Tomáš Jurčo išiel po puk a odložil mu ho na pamiatku. Paradoxne, práve detroitský krídelník, ktorý sa deň predtým s úsmevom sťažoval, že jeho debutový gól na MS žiaden zo spoluhráčov neocenil rovnakým gestom. "Čo vám poviem, je to dobrý kamarát. Dúfam, že mi ho v šatni odovzdá," odvetil úsmevne aj Jaroš.

 

Dva zápasy, šesť bodov, deväť strelených gólov a len dva inkasované. Slovenskí reprezentanti odštartovali turnaj s veľkým apetítom, no akéhokoľvek uspokojenia sa chcú vyvarovať. "Neviem, či som čakal až takéto priaznivé skóre, ale dúfal som, že vyhráme prvé dva zápasy. Teraz si musíme dobre oddýchnuť, no zároveň sa už sústrediť na ďalší zápas. Ideme krok za krokom, nemôžeme zvoľniť," dodal obranca Luley.

 

Premiérové reprezentačné góly na vrcholnom fóre nezvyknú byť lacné. Cena toho Jarošovho mala závisieť od rozhodnutia tímového pokladníka Tomáša Hrnku, to by však talentovaný obranca musel vedieť, že práve on je ten najpoverenejší. "On je vážne pokladník? Sedím vedľa neho a vôbec som to nevedel," konštatoval prekvapene. "Zatiaľ mi nikto nič nepovedal, ale dúfam, že to nebude veľa."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies