Japonský ostrov Hokkaido zasiahla silná búrka

NETKY.SK • 9 Október 2015, 10:02 • 2 min
Japonský ostrov Hokkaido zasiahla silná búrka

TOKIO - Jeden človek zahynul a ďalší ôsmi ľudia utrpeli dnes zranenia, keď japonský ostrov Hokkaido zasiahla silná búrka, ktorá úplne ochromila život v niektorých častiach ostrova. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Tajfún Choi-Wan síce nad pevninou stratil silu a zoslabol na tropickú tlakovú níž, napriek tomu však priniesol na východ Hokkaida silný vietor a hustý dážď.

 

Podľa verejnoprávnej televízie NHK v meste Bekkai na východe Hokkaida zomrela 76-ročná žena po tom, ako ju počas búrky zasiahli kovové rúry pripevnené na maštali, ktoré strhol vietor.

 

Viac ako 1000 obyvateľov dostalo príkaz opustiť svoje domovy v niektorých častiach mesta Nemuro a v okolitých lokalitách, pretože hustý dážď tam spôsobil záplavy. Vo štvrtok zostali desaťtisíce domácností bez elektriny a úrady museli zrušiť stovky železničných spojov a letov.

 

V poradí 23. tajfún tohtoročnej sezóny s názvom Choi-Wan sa k ostrovu Hokkaido priblížil z východu. Sprevádzal ho silný vietor s nárazmi až do 162 kilometrov za hodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies