Japonský miliardár sa rozvášnil pri nákupoch, na umelecké diela minul 98 miliónov dolárov

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 18:02 • 2 min
Japonský miliardár sa rozvášnil pri nákupoch, na umelecké diela minul 98 miliónov dolárov

NEW YORK - Japonský miliardár a podnikateľ Yusaku Maezawa minul na dražbách moderného umenia, ktoré sa konali v utorok a v stredu v aukčných domoch Christie's a Sotheby's v New Yorku, takmer 98 miliónov dolárov (v prepočte viac než 86 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Zakladateľ nákupného portálu Zozotown zakúpil sedem umeleckých predmetov, pričom najviac - 57,3 milióna dolárov (približne 50,3 milióna eur) - zaplatil za maľbu Devil's Head amerického umelca Jean-Michela Basquiata. Ako Maezawa uviedol v oficiálnom vyhlásení, zakúpené diela plánuje vystaviť v Tokiu, kde v súčasnosti žije. Podľa jeho slov sa však toto moderné umenie dostane aj do jeho rodného mesta Čiba, kde by chcel založiť súkromnú galériu.


Maezawa si zadovážil aj diela od Christophera Woola, Richarda Princa, Jeffa Koonsa, Adriana Gheniea, Alexandra Caldera a Brucea Naumana. Medzi ponúkanými predmetmi na oboch aukciách sa ocitli tiež kúsky ako maľba Untitled (New York City) od Cy Twomblyho, autoportrét Francisa Bacona či No 17 Marka Rothka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies