Nemci očakávajú novú mutáciu koronavírusu. „Bude to zabijak,“ tvrdí minister zdravotníctva

NETKY.SK • 17 Apríl 2022, 10:35 • 2 min
Nemci očakávajú novú mutáciu koronavírusu. „Bude to zabijak,“ tvrdí minister zdravotníctva

BERLÍN - V Nemecku kleslo tento týždeň prvýkrát od januára incidenčné číslo pod 1 000. Táto aritmetická hodnota vyjadruje počet nových prípadov koronavírusovej nákazy za ostatných 7 dní na každých 100 000 obyvateľov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V krajine začnú podávať očkovaciu látku prispôsobenú na koronavírusový variant omikron v septembri tohto roka. Pre nedeľník Bild am Sonntag to uviedol spolkový minister zdravotníctva Karl Lauterbach. „Budeme mať vakcínu, ktorá chráni proti variantom omikron. Očakávame, že to bude v septembri,“ citovala politika agentúra DPA.

 

img

 

Vzhľadom na to, že nové varianty sa neprestávajú objavovať, „je pre nás stále ťažšie pripravovať sa na tieto mutácie,“ nechal sa počuť minister. „Je dosť pravdepodobné, že budeme mať dočinenia s variantom omikron vysoko infekčným a rovnako smrtonosným ako variant delta. Tento variant bude absolútnym zabijakom,“ priblížil Lauterbach.

 

img

 

Inštitút Roberta Kocha (RKI) – ústav pre prevenciu a kontrolu chorôb, sídliaci v Berlíne, hlásil v sobotu 876,5 nových infekcií na 100 000 jedincov, čo je výrazný pokles s piatkovým priemerom 1 001,5, sumarizuje DPA.

 

Prečítajte si tiež: Muž si dal vpichnúť 90 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Prezradil dôvod!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies