Raketa spoločnosti SpaceX dopravila na ISS zásoby a materiál na výskum

NETKY.SK • 8 December 2019, 14:56 • 2 min
Raketa spoločnosti SpaceX dopravila na ISS zásoby a materiál na výskum

MYS CANAVERAL - Nákladná vesmírna loď Dragon americkej spoločnosti SpaceX doručila v nedeľu na medzinárodnú vesmírnu stanicu ISS zásoby vrátane laboratórnych myší a robota, ktorý dokáže rozoznať emócie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Nosná raketa Falcon 9 odštartovala z Mysu Canaveral v americkom štáte Florida vo štvrtok. Stanica a zásobovacia loď sa v momente spojenia nachádzali vo výške 420 kilometrov nad oblasťou Tichého oceánu.

 

Loď Dragon na stanicu dopravila takmer tri tony zásob a materiálu vrátane 40 myší. Tie budú použité na výskum v oblasti zachovania kostnej a svalovej hmoty.

 

Súčasťou nákladu sú aj hlísty určené na výskum v oblasti poľnohospodárstva a robot, ktorý dokáže rozoznať emócie astronautov. Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) do nákladu vložil aj vianočné darčeky pre šesťčlennú posádku stanice.

 

Spoločnosť SpaceX za posledných sedem rokov pre NASA do vesmíru dopravila už 19 zásielok vrátane tej nedeľňajšej. V pondelok by k stanici ISS mala doraziť ruská zásobovacia loď, ktorá odštartovala v piatok z Kazachstanu.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona