Japonský filmový festival ponúka výhru 100 miliónov jenov, zapojiť sa môžu filmári z celého sveta

NETKY.SK • 21 December 2015, 12:55 • 2 min
Japonský filmový festival ponúka výhru 100 miliónov jenov, zapojiť sa môžu filmári z celého sveta

BRATISLAVA - Organizátori medzinárodného filmového podujatia Short Shorts Film Festival & Asia v Japonsku vyhlásili súťaž, ktorej víťaz môže na produkciu svojej krátkometrážnej snímky získať viac ako 100 miliónov japonských jenov (v prepočte takmer 760-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Do súťaže, ktorú finančne podporuje spoločnosť Avex Digital, sa môžu zapojiť filmári a filmárky z celého sveta, pričom ich námet v japončine alebo angličtine na tému "Strhujúci, vzrušujúci, dojemný" má mať do 250 slov. Záujemcovia a záujemkyne sa môžu prihlásiť do 29. februára.


Zo všetkých zúčastnených vyberú päť finalistov, z ktorých každý dostane 500-tisíc japonských jenov (3 800 eur). Následne z nich vyberú víťaza, ktorý získa okrem spomínaných 100 miliónov na financovanie svojho filmu aj dodatočnú cenu milión jenov (7 600 eur). Po tom, ako potvrdia, že víťazný návrh sfilmujú, dostane jeho tvorca ďalšieho 1,5 milióna jenov (11 400 eur). Podľa Rieko Muramoto z Avex Digital, je to vhodný spôsob investície na podporu objavovania nového obsahu online služieb, priekopníctva v oblasti daného žánru a rozvíjania talentu.

 

"Krátke filmy majú v sebe veľa potenciálu pre zaneprázdnených ľudí, ktorí si pozerajú videá na smartfónoch. To znamená, že celý príbeh musí byť vypovedaný oveľa rýchlejšie," uviedla pre agentúru Associated Press.


Víťaznú snímku by mali v premiére uviesť v roku 2017 na Short Shorts Film Festival & Asia v japonskej Jokohame. Podujatie vzniklo v roku 1999 a venuje sa domácej aj svetovej krátkometrážnej filmovej tvorbe, pričom od roku 2004 je kvalifikačným festivalom pre ceny americkej Akadémie filmových umení a vied.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies