Japonsko sa chystá pomáhať zahraničným armádam v nebojových operáciách

NETKY.SK • 10 Február 2015, 12:36 • 2 min
Japonsko sa chystá pomáhať zahraničným armádam v nebojových operáciách

TOKIO - Japonsko dnes revidovalo svoju politiku zahraničnej pomoci so zámerom schváliť použitie oficiálnej rozvojovej pomoci pre zahraničné sily v nebojových operáciách.

slovakia

left justify in out

Ide o prvú zmenu od roku 2003, ktorá môže účinne zrušiť zákaz poskytovania pomoci ozbrojeným silám iných krajín v prípade katastrof, budovania infraštruktúry či pobrežnej hliadky, informovala agentúra DPA.
      

Rozvojová pomoc zo strany Japonska bola dlhé roky primárne zameraná na budovanie infraštruktúry a odstraňovanie chudoby v rozvojových krajinách, pričom sa poskytovala vo forme pôžičiek, grantov a technickej spolupráce.

 

Pomoc zahraničným armádam je však stále viazaná podmienkami navrhnutými tak, aby sa nimi predchádzalo poskytnutiu pomoci, ktorá by podporovala medzinárodné konflikty, tvrdí Tokio. Čo sa týka potenciálnej pomoci rozvojovým krajinám ohľadom poskytnutia hliadkovacích plavidiel, vláda bude individuálne posudzovať každý prípad, aby sa tak predišlo zneužitiu tejto pomoci na bojové účely, uviedol rezort diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies