Japonské automobilky prerušujú výrobu v Egypte

NETKY.SK • 16 August 2013, 09:39 • 2 min
Japonské automobilky prerušujú výrobu v Egypte

TOKIO - Japonské automobilky Toyota a Suzuki vo štvrtok zastavili výrobu vo svojich fabrikách v Egypte. V piatok o tom informoval japonský ekonomický denník Nikkei.

slovakia

left justify in out

Svojich zamestnancov japonskej národnosti z násilím zmietanej severoafrickej krajiny evakuovala aj firma Sumitomo Electric Industries. Spoločnosti sa podľa denníka odvolali na riziká vyplývajúce z politických nepokojov v Egypte.

Podľa jedného z predstaviteľov oddelenia styku s verejnosťou spoločnosti Toyota sa japonský výrobca automobilov o prípadnom obnovení výroby v piatok a nasledujúcich dňoch rozhodne podľa vývoja situácie, dodáva Nikkei. Toyota v Egypte v spolupráci s lokálnym dodávateľom vyrába vozidlo typu SUV, ktoré predáva pod značkou Fortuner. V roku 2012 sa v Egypte vyrobilo približne 1 500 týchto automobilov. Suzuki v krajine v spolupráci s domácim partnerom vyrába úžitkové vozidlá. 

Egypt nepokoje zachvátili potom, ako armáda zosadila premiéra Muhammada Mursího. Prevrat časť obyvateľstva odmieta akceptovať a v krajine sa množia krvavé šarvátky. Nepokoje v hlavnom meste Káhire ako aj ďalších mestách si v stredu podľa oficiálnych zdrojov vyžiadali najmenej 464 mŕtvych. Vláda na nepokoje vo viacerých častiach krajiny zareagovala vyhlásením výnimočného stavu a zákazu nočného vychádzania v 14 z 27 provincií vrátane Káhiry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies