Čaká nás zvyšovanie daní? Matovič sa s touto myšlienkou skutočne pohráva!

NETKY.SK • 1 Máj 2021, 09:41 • 2 min
Čaká nás zvyšovanie daní? Matovič sa s touto myšlienkou skutočne pohráva!

BRATISLAVA – Minister financií Igor Matovič avizuje problém s vyplácaním dôchodkov v budúcnosti. Pripravuje preto finančný plán.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na sociálnej sieti, pričom nevylúčil ani možné zvyšovanie daní. „A ako to riešiť? Ak vychádzam z predpokladu, že cesta vyšším zadlžením bude zarúbaná, migrantov nechceme, kradnúť sa nebude a šetriť už nebude kde, tak jediný zdroj na financovanie viac dôchodkov z menej miezd budú vyššie dane a odvody. To však následne môže zo Slovenska vyhnať ešte viac ľudí. Hmm, Hlava 22,“ napísal počas Sviatku práce šéf rezortu financií.

Minister o budúcich dôchodkov píše ako o „veľkom probléme“. V blízkej budúcnosti sa totiž podľa neho Slovensko stane najrýchlejšie starnúcou krajinou EÚ. „Postupne budú medzi dôchodcov pribúdať húfy “Husákových detí”, ale medzi pracujúcich bude pribúdať výrazne menej mladých ľudí a to je z pohľadu verejných financií zásadný problém,“ upozornil Matovič.

 



Slovensko môže v otázke dôchodkov zachrániť podľa ministra financií ešte „zázrak v poslednej chvíli“. „Pokúsime si zo Slovenska urobiť krajinu, kde sa mladí nebudú báť založiť rodinu. Kde rodina sa nebude báť prijať ďalšie dieťa. Kde dobehneme zameškané. Ja pripravím plán finančný a vy zatiaľ nezabúdajte na podstatné, milujte sa a množte sa,“ uzavrel na sociálnej sieti Matovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies