Japonci na OH 2020 ušetria 100 miliónov dolárov, dráhoví cyklisti nebudú súťažiť v Tokiu

NETKY.SK • 9 December 2015, 14:57 • 2 min
Japonci na OH 2020 ušetria 100 miliónov dolárov, dráhoví cyklisti nebudú súťažiť v Tokiu

LAUSANNE - Japonskí organizátori olympijských hier 2020 ušetria 100 miliónov dolárov na dráhovej cyklistike. Nepostavia dočasný velodróm v Tokiu, ale súťaže usporiadajú v už slúžiacej hale v 120 km vzdialenom meste Izu. Zmenu v projekte schválila v stredu exekutíva Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

slovakia

left justify in out

V súčte s inými úpravami pôvodných plánov už Japonci dokázali rozpočet odľahčiť o 1,8 miliardy amerických dolárov. Sťahovanie dráharov presadili proti odmietavému stanovisku Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktorá sa obáva vytratenia olympijskej atmosféry vo vzťahu k športovcom aj divákom. Napokon sa však podvolila aj UCI.

 

Podľa MOV velodróm v Izu prejde rozsiahlou renováciou a zvýši sa aj kapacita hľadiska. V blízkosti dejiska s panorámou svetoznámej hory Fudži bude situovaná aj trať pre horskú cyklistiku. Účastníci súťaží budú mať možnosť ubytovať sa v hlavnej dedine pre športovcov, ale k dispozícii bude aj satelitná miestna dedina. Preteky s hromadným štartom aj časovky v cestnej cyklistike sa uskutočnia priamo v Tokiu so štartom a cieľom v záhrade cisárskeho paláca. Pre bikros postavia dočasnú dráhu v štvrti Ariake v centre mesta, kde pôvodne mali bojovať o medaily aj dráhoví cyklisti.


Potvrdením dejísk cyklistických súťaží sa takmer skompletizovala mapa športovísk OH 2020 v Tokiu. Zostáva doriešiť už iba štadióny pre futbalové turnaje. Definitíva padne po budúcoročných OH 2016 v Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies