Janus sa nikam nechystá, chce dodržať zmluvu so Slovanom

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 11:37 • 2 min
Janus sa nikam nechystá, chce dodržať zmluvu so Slovanom

BRATISLAVA - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus by mal odchytať v bratislavskom Slovane aj ďalšiu sezónu. Ako uviedol v rozhovore pre pondelňajšie vydanie denníka Šport, návrat do zámoria je u neho nateraz nektuálny a ročník 2013/2014 chce opäť odohrať v Kontinentálnej hokejovej lige.

slovakia

left justify in out

Hoci denník Tampa Bay Times pred pár dňami priniesol informáciu, že Janus neplánuje zotrvať v Slovane a rád by sa vrátil do Ameriky, kde o jeho služby opäť prejavil záujem klub NHL Tampa Bay Lightning, posledná správa hovorí o opaku. "Na začiatku prípravy pred majstrovstvami sveta prišiel zo zámoria záujem o moje služby zo strany Tampy Bay, ale ten napokon utíchol, keďže 'blesky' angažovali do bránky Bena Bishopa. Keďže mám platnú zmluvu so Slovanom, všetko vyzerá tak, že aj ďalší ročník odchytám v bratislavskom klube. Aj keď posledné slovo v tomto všetkom bude mať Lokomotiv Jaroslavľ, ktorý na mňa vlastní práva v rámci KHL," povedal pre denník Šport.

Predstavitelia Tampy si vybrali Janusa už v roku 2009 v 6. kole vstupného draftu (celkové 162. miesto), za Lightning však pre vysokú konkurenciu na brankárskom poste nikdy nenastúpil. V rokoch 2009-2012 pôsobil v nižšej súťaži AHL, kde so spoluhráčmi z tímu Norfolk Admirals vlani vybojoval prestížny Calderov pohár. Po sezóne 2011/2012 sa rozhodol vrátiť na starý kontinent a dohodol sa na zmluve so Slovanom. V drese s orlom na hrudi odchytal celkovo 47 zápasov v KHL a svojimi výkonmi výrazne prispel k postupu "belasých" do play off.

Tampa v NHL stále vlastní hráčske práva na Janusa. Funkcionári Lightning sa v uplynulých dňoch usilovali zlákať slovenského brankára späť za more, pričom ho chceli nechať dochytať sezónu na farme v AHL, kde by mal šancu potvrdiť svoju formu z KHL a vybojovať si jednocestný kontrakt na ďalší ročník. Návrat za oceán však nakoniec padol. "Zbytočne veľa sa okolo toho narozprávalo. Momentálne je jasné, že mám platný kontrakt s belasými a som ich hráčom. Ak sa vrátim do NHL, tak zrejme len po sezóne 2013/2014. Vtedy mi vyprší kontrakt v KHL," dodal pre Šport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies