Janukovyč sa dohodol s opozíciou na prímerí, avizuje ďalšie vyjednávania

NETKY.SK • 20 Február 2014, 06:46 • 2 min
Janukovyč sa dohodol s opozíciou na prímerí, avizuje ďalšie vyjednávania

KYJEV - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč sa dohodol s opozičnými lídrami na dočasnom prímerí. Podľa krátkeho vyhlásenia zverejneného v stredu večer na internetovej stránke prezidenta dohode predchádzalo stretnutie, na ktorom sa okrem prímeria Janukovyč so zástupcami opozície zhodli na ďalších rokovaniach, ktoré by mali ukončiť krviprelievanie v krajine.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza agentúra AP, vo vyhlásení sa však neuvádzajú nijaké bližšie informácie ohľadom toho, v čom bude prímerie spočívať a akým spôsobom k nemu znepriatelené strany prikročia. Prezident sa vo vyhlásení takisto nijako nezmienil o podobe plánovaných vyjednávaní. Nie je preto jasné, v čom by sa iniciované stretnutia s opozíciou mali líšiť od tých predošlých.
      

Jeden z opozičných vodcov Vitalij Kličko po stretnutí s Janukovyčom potvrdil, že došlo k dohode o prímerí, a vyhlásil, že im prezident prisľúbil, že sa demonštranti nemusia obávať úderu vládnych jednotiek na Námestí nezávislosti v centre Kyjeva.
      

V tejto súvislosti sa vyjadril aj ďalší opozičný líder a bývalý minister hospodárstva Arsenij Jaceňuk. "Úder na Majdan, ktorý úrady dnes plánovali, sa neuskutoční. Bolo vyhlásené prímerie," citovala Jaceňukovo vyhlásenie na webe jeho strany Vlasť agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies