Janukovič: Nová dohoda s Ruskom prehĺbi naše strategické partnerstvo

NETKY.SK • 18 December 2013, 06:53 • 2 min
Janukovič: Nová dohoda s Ruskom prehĺbi naše strategické partnerstvo

KYJEV - Utorková nová obchodná dohoda medzi Ukrajinou a Ruskou významným spôsobom "prehĺbi vzájomné vzťahy". Po rokovaniach v Moskve to povedal ukrajinský prezident Viktor Janukovyč.

slovakia

left justify in out

"Pripravili sme spoločný akčný plán na vyriešenie otázky obchodných a hospodárskych obmedzení, takzvanú cestovnú mapu," vyhlásil ukrajinský prezident. Z dohody budú mať podľa neho prospech ekonomiky oboch krajín. "Významne to prehĺbi naše strategické partnerstvo vo viacerých oblastiach," doplnil Janukovyč.

Rusko v utorok súhlasilo s tým, že zníži ceny zemného plynu pre Ukrajinu o približne tretinu, a to na 268,5 dolárov za tisíc kubických metrov. Potvrdil to ruský prezident Vladimir Putin. Zároveň konštatoval, že ide o dočasný krok, ale neuviedol ďalšie podrobnosti. Kyjev za ruský plyn teraz platí približne 400 USD za tisíc kubických metrov. Putin zároveň po rokovaniach s Janukovyčom oznámil, že Rusko zo svojho fondu národného majetku použije 15 miliárd USD na nákup štátnych cenných papierov Ukrajiny, aby tak pomohlo odvrátiť v krajine finančnú krízu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies