Jankovská v kauze zmenky LEN pomáhala kamarátovi, voči Markíze nejavila žiadne sympatie

NETKY.SK • 26 November 2020, 12:35 • 2 min
Jankovská v kauze zmenky LEN pomáhala kamarátovi, voči Markíze nejavila žiadne sympatie

BRATISLAVA - Angažovanie sa v kauze zmenky v prospech Mariana K. brala obvinená bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika J. ako pomoc kamarátovi. Podľa informácií to vyplýva z jej výpovede pred policajným vyšetrovateľom.

slovakia

left justify in out

Prvý styk so zmenkami 

Mariana K. podľa vlastných slov obvinená poznala od roku 2016, pričom vo veci zmeniek, ktorých vyplatenia sa dožadoval na súdoch, ju prvýkrát oslovil v roku 2017. Podľa Moniky J. ju však Marian K. uisťoval, že zmenky sú pravé.

 

img

 

Zároveň uviedla, že Markízu, od ktorej chcel Marian K. vysúdiť vyplatenie zmeniek, nikdy nemala rada pre jej údajne neobjektívne spravodajstvo.

 

Spojitosť s politickou stranou
Bývalá štátna tajomníčka tiež vypovedala, že sa Marian K. v priebehu ich spoločných stretnutí vyjadril, že by bolo dobré Markízu ovládnuť, keďže by to bolo dobré pre stranu Smer-SD. Taktiež ju podľa jej slov uisťoval, že s políciou nebude v tomto prípade problém.

 

img

 

Monika J. však zdôraznila, že nekoordinovala všetky kroky ohľadom rozhodovania sudkyne Zuzany M. o zmenkách.

 

SMER-SD o tom vedel 

Zároveň uviedla, že sa o fakte, že rieši zmenky, vyjadrila pred predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Ten to však nijako nekomentoval, rovnako ani Peter Pellegrini, ktorému údajne o veci tiež hovorila.

 

img

 

Stíhaná od marca 
Moniku J. zadržali v marci tohto roku v rámci akcie Búrka zameranej na korupčnú trestnú činnosť sudcov. Odvtedy je bývalá štátna tajomníčka a bývalá sudkyňa stíhaná väzobne. Jej advokát v stredu potvrdil, že sa priznala k trestnej činnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies