Jana Dukátová netradične: "Vysúšala som sa od premočeného"

NETKY.SK • 9 September 2010, 07:28 • 2 min
Jana Dukátová netradične: "Vysúšala som sa od premočeného"

Jana Dukátová netradične: "Vysúšala som sa od premočeného"

slovakia

left justify in out

img

Aj keď na 33. MS slalomárov na divokej vode v slovinskom Tacene posúvali organizátori program, katastrofický scenár nehrozí. Dážď by mal ustáť a možno lúče slnka v ďalších dňoch odoženú aj hrozivé blesky. Predpoveď je priaznivá, no kým sa naplní, Jana Dukátová opäť v role obojživelníčky so štartami v kategóriách kajakárok a singlistiek si bude musieť veci na obleženie intenzívne vysúšať.
"Kvaifikácia nebola pre mňa úplne medzi kajakárkami ideálna, no to, čo som potrebovala, som zašla," povedala po dojazde svojho kajaka. "Zhustený program spôsobil, že sa kvalifikácia singlistiek priblížila ku kajakárskej na tri hodiny, je to niečo podobné ako doma na majstrovstvách Európy v Čunove."
Jana Dukátová sa zhusteného programu nezľakla. " Už počas sezóny som mala možnosť viackrát absolvovať štyri jazdy v jeden deň, nejaké skúsenosti mám a nerobí mi to žiaden problém."
Rieka Sáva sa zatiaľ podľa Jany Dukátovej správa pokojne. "Vyzerá veľmi dobre, hladina sa počas pretekov nepohla a dúfam, že takto bude aj v ďalších dňoch. Je to technický kanál, vyhovuje mi, veľmi bude záležať od postavených bránok. Na kvalifikáciu sa nevyužili všetky vlny, valce, uvidíme, či ju urobia na semifinále a finále krajšou. Úvodný skok však bude vždy úskalím sám osebe, bez ohľadu postavených bránok. V závere, kde sa kanálová voda vlieva do rieky Sávy, sa míňali bránky a pripisovala nepríjemná penalizácia."
Tacen Janu Dukátovú mimoriadne inšpiruje. "Zatiaľ mám za sebou vynikajúcu sezónu, dúfam, že ju v najlepšej konkurencii zavŕšim v Tacene. Mnohé z nás ladili formu práve na tento vrchol. Počasie je nepríjemné, aj oblečenie si bolo treba v predstihu pripraviť, mňa čakalo vo voľných chvíľach sušenie vecí, aby som nepádlovala v mokrom."
Róbert Orokocký, vedúci družstva a tréner Jany Dukátovej, popisoval zhon s úpravou programu. "V utorok na mítingu lídrov výprav nám oznámili asi o 16-tej, že sa mení program, odbremení sa štvrtkový a v tom dni sa pôjde len popoludňajší s kvalifikáciou kajakárov. Počasie vystrája, hladina rieky Sáva má kulminovať práve vo štvrtok predpoludním. Prietok, aký sme tu zažili, sa očakával päťnásobne vyšší ako teraz so 65-70 kubíkmi, na štvrtok predpoludním sa odhaduje 250, čiže opakuje sa situácia z Čunova a majstrovstiev Európy. V ďalších dňoch, v tých finálových, sa už vraj má vyčasiť."
Čo znamenal posun časového programu, najlepšie odrážal ruch v jednotlivých výporavách. "Nikto nečakal, že sa voľný program zredukuje a že sa takto zhustí," povedal Róbert Orokocký. "Musíme sa s tým zmieriť a aj s faktom, že na kvalifikáciu sa postavila trať bez fantázie, v podstate ľahká, očakávam veľmi malé rozdiely. Zmena v programe sa dosť dotkla najmä Jany Dukátovej, ktorá stíha dve kategórie. Ani na chvíľu sme neuvažovali, že by trebárs v singli neštartovala. Bude to únavné, no vo štvrtok si cez voľný deň dostatočne oddýchne a zregeneruje sa."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies