Jána (†52) dobodal nožom v kuchyni vlastný sused potužený alkoholom

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 15:24 • 2 min
Jána (†52) dobodal nožom v kuchyni vlastný sused potužený alkoholom

LOVČICA-TRUBÍN - V čase zadržania krátko po vražde mal podozrivý v krvi viac ako dve promile alkoholu.

slovakia

left justify in out

Trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov hrozí v prípade dokázania viny 41-ročnému Štefanovi Š. z obce Lovčica-Trubín v okrese Žiar nad Hronom, ktorý je podozrivý, že zavraždil svojho 52-ročného suseda Jána H. Vražda sa stala vo štvrtok večer v kuchyni rodinného domu podozrivého, ktorého krátko nato zadržali policajti a aktuálne ho vypočúvajú. V čase zadržania mu dychovou skúškou namerali vyše dvoch promile alkoholu v krvi.

 

Ako ďalej informoval zástupca banskobystrického krajského policajného riaditeľa Štefan Šurka, podľa doterajších zistení páchateľ obeť najmenej 10-krát bodol kuchynským nožom do chrbta medzi lopatky a opakovanými údermi dreveným hranolom do hlavy jej spôsobil devastačné poranenia hlavy, na následky ktorých na mieste zomrela. Policajti prišli na miesto činu krátko po 20:00 na základe oznámenia na linke tiesňového volania. „Na mieste činu bolo zaistených viacero stôp, vrátane vražedných predmetov, ktoré budú podrobené znaleckému a expertíznemu skúmaniu. K motívu tejto vraždy sa vzhľadom k prebiehajúcim procesným úkonom zatiaľ vyjadrovať nebudeme,“ povedal Šurka. Nevyjadril sa ani k otázke, či bol v čase vraždy v dome okrem páchateľa a obete ešte niekto iný. 

 

Podozrivý už bol súdne trestaný, a to za trestné činy ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky a marenie výkonu úradného rozhodnutia. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies