Ján Gallovič často stvárňuje menšie úlohy

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 09:01 • 2 min
Ján Gallovič často stvárňuje menšie úlohy

BRATISLAVA - Slovenský herec Ján Gallovič stvárňuje v divadle už dlhšiu dobu menšie úlohy.

slovakia

left justify in out

"Som ako herec už dlhšie obdobie v pozícii, že ten priestor v dramatickom texte nemám až taký bohatý, skôr som takým nahrávačom na veľké smeče, kuričom predstavenia, ktorý pomáha donášať to uhlie,“ zasmial sa v rozhovore pre agentúru SITA.


Známemu protagonistovi sa tak naskytá viac príležitostí, keď môže sledovať prácu režiséra, za čo je veľmi vďačný. "Mám viac priestoru sedieť za chrbtom režiséra a pozerať sa, ako s kolegami pracuje, ako uvažuje, ako jednotlivé scénky kreuje, ako ten scenár oživuje v priestore a ako stavia tú scénu,“ povedal 54-ročný rodák z Popradu. "Je to v istom zmysle pre mňa taká pomoc, lebo si môžem od každého toho režiséra niečo ukradnúť a aplikovať neskôr tie finty smerom k mojim študentom, čím je uľahčená pozícia mňa ako pedagóga,“ poznamenal herec, ktorý za svoje hlavné pôsobisko považuje práve divadelné dosky.


Napriek tomu sa však z času na čas objaví i v epizódnej úlohe v niektorom z rodinných seriálov. "Seriálom som nikdy nejako nepodľahol. Ak som sa niekde zamotal, tak to bola vždy len chvíľočka, nejaká epizóda. Chvíľku som bol v Paneláku, chvíľu v Búrlivom víne, teraz som sa na chvíľočku ocitol v záverečnej epizódke v Chlapi neplačú a v Tajných životoch, ale budem úprimný, neberiem to vážne,“ prezradil Gallovič, ktorý rád spomína na časy, keď v Slovenskej televízii nakrúcali spoločne so zosnulým režisérom Jozefom Bednárikom. "S Bednárikom sme sa svojho času v televízii intenzívne stretávali a robili sme spolu veľmi veľa pekných a zaujímavých vecí, ale to boli skôr rozprávky a spomínam si aj na viacero zaujímavých inscenácií,“ podotkol herec, ktorému dodnes v pamäti rezonuje trojdielna hra Pavla Haspru na námet Johanessa Maria Simmela Všetci budú bratia.


"To ma veľmi bavilo, bola to silná, veľká téma,“ uviedol a vymenoval i ďalšie kvalitné kúsky v spolupráci v Českou televíziou. "Robil som s českou televíziou jednu epizódu z Českého století, 68. rok, Musíme sa dohodnúť, kde som hral Dubčeka, je to hraný dokument o tom, ako to fungovalo v 68. roku, malo to veľmi zaujímavý scenár, išlo o dokonalú modelovú situáciu rokovania medzi Brežnevom a ÚV KSS a druhá vec, ktorú som robil v takom československom kontexte nedávno - Zdeněk Jiráský režíroval takú holokaust tému Denník Agáty Šindlerovej alebo V tichu, to bolo teraz v septembri. Je to film, hraný dokument, kde som stvárnil židovského dirigenta,“ povedal Gallovič. "Takže v podstate ak aj nie som na očiach v tých denných seriáloch, vždy mi tá ponuka alebo konštelácia možností donesie, doplaví, prihrá niečo iné,“ dodal spokojne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies