Jamel Debbouze si zahrá v adaptácii knihy Amina Maaloufa

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 08:36 • 2 min
Jamel Debbouze si zahrá v adaptácii knihy Amina Maaloufa

PARÍŽ – Francúzsko-marocký herec Jamel Debbouze, známy ako Lucien z romantickej komédie Amélia z Montmartru (2001), sa predstaví v adaptácii dobrodružného románu Leo Africanus (1986) Amina Maaloufa.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál Deadline, podľa ktorého obsadili 40-ročného Debbouza do úlohy cestovateľa a spisovateľa Hasana Al-Wazzana, známeho aj pod menom Leo Africanus. Ten v 16. storočí navštívil množstvo krajín, pričom počas svojich ciest stretol pirátov, otrokyne či princezné. Oboznámil sa tiež s viacerými svetovými náboženstvami.


Produkciu snímky majú na starosti Ron Senkowski, Jean Brehat, Samira Kawas a Rachid Bouchareb. Výkonnými producentmi sú Amin Maalouf a Michael Penniman. Kto sa posadí na režisérsku stoličku, zatiaľ nie je známe.
Jamel Debbouze si zahral vo filmoch ako Asterix a Obelix: Misia Kleopatra (2002), Deň víťazstva (2006), Asterix a Olympijské hry (2008), Mimo zákon (2010), Kura na slivkách (2011) alebo Moja vlasť (2013). V roku 2006 ho ocenili na filmovom festivale v Cannes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies