Jahnátka nahradí v parlamente Gabániová: Sľub má zložiť v utorok

NETKY.SK • 3 September 2017, 12:11 • 2 min
Jahnátka nahradí v parlamente Gabániová: Sľub má zložiť v utorok

BRATISLAVA - Prvé poprázdninové zasadnutie Národnej rady SR sa začne zmenou v zložení parlamentu a klubu Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

V utorok 5. septembra, kedy sa začína riadna schôdza, nastúpi do snemovne Darina Gabániová (Smer-SD), ktorá nahradí Ľubomíra Jahnátka. Ten už nie je poslancom, keďže sa 25. júla ujal funkcie šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO).

 

"Pani Darina Gabániová bola už viac volebných období poslankyňa Národnej rady za Smer-SD. Nahradí pána Ľubomíra Jahnátka," potvrdil pre TASR predseda mandátovo-imunitného výboru Richard Raši (Smer-SD). Výbor bude o tejto výmene hovoriť na svojom zasadnutí pred začiatkom schôdze v utorok. Sľub má Gabániová skladať v úvode 19. zasadnutia parlamentu.

 

Jahnátek prišiel o mandát poslanca nástupom do funkcie šéfa ÚRSO. V tej nahradil Jozefa Holjenčíka, ktorý odstúpil vo februári. Holjenčík od začiatku roka čelil kritike zo strany opozície aj koaličnej SNS.

 

Dôvodom bola zmena cien energií na tento rok, ktorá pre vyššie fixné poplatky v mnohých prípadoch spôsobila výrazné zvýšenie faktúr.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies