Jágr už aj oficiálne "diablom", ročná zmluva mu vynesie 4 mil. dolárov

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 09:34 • 2 min
Jágr už aj oficiálne "diablom", ročná zmluva mu vynesie 4 mil. dolárov

NEWARK - Vedenie New Jersey Devils v utorok oficiálne potvrdilo podpis zmluvy s českým hokejovým veteránom Jaromírom Jágrom. Detaily klub NHL nezverejnil, podľa zámorských médií sa však strany dohodli na ročnom kontrakte vo výške 4 milióny dolárov.

slovakia

left justify in out

"Diabli" veria, že hviezdny útočník pomôže posilniť ofenzívu, ktorá utrpela odchodmi Zacha Pariseho, Davida Clarksona a najmä Iľju Kovaľčuka. Ruský kanonier dal nečakane zbohom NHL a upísal sa na štyri roky petrohradskému SKA. Jágr sa v kabíne New Jersey stretne s krajanmi Patrikom Eliášom, Rostislavom Oleszom a Marekom Židlickým. Najproduktívnejší Európan v histórii NHL si u prísneho generálneho manažéra Devils Lou Lamoriella musel vyprosiť výnimku na číslo dresu, aby mohol nosiť svoju obľúbenú a už legendárnu 68-ku. V New Jersey sú totiž vysoké čísla zakázané a v minulosti dostali výnimky len Doug Gilmour (93) a Alexander Mogiľnyj (89).

 

Štyridsaťjedenročný krídelník, ktorý mal štatút neobmedzeného voľného hráča, si od svojho návratu do NHL oblečie dres už štvrtého tímu. Skrátený ročník začal v Dallase a pred uzávierkou výmien zamieril do Bostonu, s ktorým sa prebojoval až do finále Stanleyho pohára. V 45 stretnutiach základnej časti zaznamenal 16 gólov a 19 asistencií, v play off odohral v drese Bruins 22 duelov s bilanciou 0+10. 

Jágr odohral v základnej časti NHL doteraz 1391 stretnutí a s 1688 kanadskými bodmi je ôsmym najproduktívnejším hráčom v histórii profiligy. V play off odohral 194 zápasov. Jágr obliekal v zámorskej súťaži aj dresy Pittsburghu Penguins, s ktorým získal dvakrát Stanleyho pohár, Washingtonu Capitals, New Yorku Rangers a Philadelphie Flyers.

Celkovo si Jágr už v NHL zarobil vyše 107 miliónov dolárov v hrubom, čo je profiligový rekord.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies