Jaceňuk: Za útok v Donecku by malo niesť zodpovednosť Rusko

NETKY.SK • 22 Január 2015, 12:35 • 2 min
Jaceňuk: Za útok v Donecku by malo niesť zodpovednosť Rusko

KYJEV - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk obvinil dnes proruských separatistov zo spáchania ranného útoku na zastávku trolejbusu v Donecku na východe Ukrajiny, pričom zodpovednosť za tento incident by podľa neho malo prevziať Rusko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ruskí teroristi dnes opäť spáchali hrozný čin proti ľudskosti. Zodpovednosť za to nesie Rusko," povedal Jaceňuk na oslavách pri príležitosti Dňa jednoty v Kyjeve, ktorého citovala agentúra Reuters. Z útoku na civilistov v Donecku obvinil dnes proruských povstalcov aj ukrajinský minister zahraničných vecí Pavlo Klimkin.
      

"Pri takýchto teroristických útokoch zomierajú mierumilovní Ukrajinci. Rusko musí zastaviť teroristov," citovala z vyjadrení Klimkina na Twitteri agentúra DPA. Ukrajinské prozápadné vedenie v Kyjeve obviňuje Moskvu zo zásobovania povstalcov zbraňami a bojovníkmi.
      

Pri útoku delostreleckým granátom na zastávku električky v Donecku zomrelo dnes ráno podľa úradov samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) najmenej 13 ľudí a 20 ďalších utrpelo zranenia. Údaje o počtoch obetí a zranených sa rôznia. Tamojšie úrady pôvodne informovali o deviatich obetiach a deviatich zranených osobách.
      

Podľa agentúry TASS sa incident odohral okolo 08.30 h miestneho času v mestskej štvrti Leninskij. Na zastávku zaútočili neznámi útočníci z mikrobusu. Pri útoku bol zasiahnutý trolejbus a auto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies