J. Ludvík fotil slovenského prezidenta deň pred vernisážou

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 12:05 • 2 min
J. Ludvík fotil slovenského prezidenta deň pred vernisážou

J. Ludvík fotil slovenského prezidenta deň pred vernisážou

slovakia

left justify in out

Známe osobnosti možno vidieť na stenách bratislavskej Andy Gallery. Jej priestor v štýle starej električky obsadili herci, politici i nahé modelky. Všetkých zvečnil pražský fotograf Jakub Ludvík.
Hneď vo vstupe "vítajú" návštevníkov dvaja prezidenti, okrem českého Václava Klausa je tam aj nový portrét nášho prezidenta Ivana Gašparoviča. "Fotil som ho včera asi hodinu a pol. Potom mal dohodnuté stretnutie s vašou novou premiérkou pani Radičovou," na dnešnej vernisáži povedal pre TASR 40-ročný český fotograf.
V expozícii sú herci Ladislav Chudík, Kveta Fialová, Andy Hryc, Karel Roden, Miroslav Donutil s hokejistom Jaromírom Jágrom či Jiří Bartoška, ktorý vraj počas hodinového fotenia vyfajčil desať cigariet. Hudobnú oblasť zastupuje Jana Kirschnerová, Petr Hapka, Karel Šíp, smejúca sa základná trojica našej skupiny Elán, zosnulý Karel Svoboda i Michal David s Eltonom Johnom. "Na toto fotenie som mal najmenej času, asi desať minút mi obaja pózovali a je to darček pre Davida z jeho nedávneho koncertu k 50. narodeninám," konštatoval autor na prvej oficiálnej slovenskej výstave.  
Jakub Ludvík patrí medzi prominentných fotografov rôznych osobností. Mal šťastie, že nafotil 22 hercov a spevákov v oblečení odevov značky Versace a výstava z toho mu otvorila cestu za úspešnou umeleckou kariérou. "Bolo to tesne po nežnej revolúcii, keď sa u nás etablovali západné spoločnosti a vtedy bolo málo fotografov," s úsmevom zdôvodnil Ludvík. Odvtedy pracuje pre viaceré svetové módne a iné značky. Už desať rokov vydáva fotografické kalendáre firiem, máva pravidelné výstavy na Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary a iných podobných podujatiach v českých mestách.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies