Izraelské jednotky zadržali v Predjordánsku jedného zo zakladateľov Hamasu

NETKY.SK • 13 December 2017, 09:19 • 2 min
Izraelské jednotky zadržali v Predjordánsku jedného zo zakladateľov Hamasu

JERUZALEM - Izraelské bezpečnostné sily zadržali v stredu pri raziách v Predjordánsku Hasana Júsifa - jedného zo spoluzakladateľov a vodcov militantného palestínskeho hnutia Hamas.

slovakia

left justify in out

Júsif je jedným z 32 Palestínčanov, ktorých zadržali izraelské sily pri raziách vykonaných v celom Predjordánsku. Všetci sú podozriví z aktivít súvisiacich s terorizmom a podnecovania násilia. Júsif je navyše podozrivý aj z "propagácie a presadzovania aktivít Hamasu v Predjordánsku", uvádza sa vo vyhlásení izraelskej tajnej služby Šin Bet.

 

Hasan Júsif, ktorého izraelské sily v minulosti už viackrát zadržali, vyzýval začiatkom týždňa Palestínčanov na násilné protesty proti rozhodnutiu amerického prezidenta Donalda Trumpa uznať Jeruzalem za hlavné mesto Izraela.

 

Trump uplynulú stredu oznámil, že Spojené štáty, že uznávajú Jeruzalem za hlavné mesto Izraela a zároveň budú do tohto mesta sťahovať svoje veľvyslanectvo.

 

Západným brehom Jordánu a pásmom Gazy odvtedy zmietajú násilné zrážky medzi Palestínčanmi a izraelskými bezpečnostnými silami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies